YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Dr. Yaşlı “Kaza yapma yaş oranı 18–25 ve 50”

Dr. Yaşlı “Kaza yapma yaş oranı 18–25 ve 50”

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, Sağlık sorunları beraberinde kazaları getirdiğini ifade etti.
06052013enisÇiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, Sağlık Sorunlarına Bağlı Trafik Kazalarının 18–25 ve 50 yaş ve üzeri olduğunu belirtti.
Günümüzde trafik kazalarının incelendiğinde en sık kaza yapma yaşının 18-25 yaş grubu ve 50 yaş ve üzeri grup olduğu olduğunu ifade eden Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, “18-25 yaş grubu kaza yapma oranın yüksek olmasında eğitim eksikliği, tecrübesizlik ve daha fazla risk alma gibi nedenler yer almakta iken, 50 yaş ve üstü grup’da ise nedenin sıklıkla sağlık problemlerine bağlı sürücü hatalarından kaynaklandığı göze çarpmaktadır.
Özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkabilecek; işitme kayıpları,görme bozuklukları,eklem hareketlerinde kısıtlama, reflex kayıpları,kalp-damar hastalıkları,uyku bozuklukları,denge problemleri, psikaytrik bozuklar vb..ortaya çıkabilecek muhtemel sağlık problemleri nedeni ile sürücü hatalı çok sık trafik kazası meydana gelmekte,can ve mal kaybına neden olmaktadır.
Nasıl ki; yıllık araç muayeneleri yapılmakta araçların mekanik-teknik özellikleri rutin olarak kontrol edilmekte, araç sürücülerin de aynı şekilde peryodik sağlık taramalarının yapılması gerektiği inancındayım. Örneğin; Ehliyet alan bir sürücünün ilk sağlık rapurundan sonra 5(beş) yılda bir,50 yaş üstünde 3(yıl) da bir,65 yaş ve üzerinde her yıl sağlık raporunun istenmesi yaşa bağlı ortaya çıkabilecek sağlık problemlerini takip etme bunlara karşı önlem alabilme açısından önem arz etmekte, sağlık nedenlerine bağlı ortaya çıkabilecek sürücü endexli kaza yapma oranlarında azalmalara neden olup,daha az can ve mal kaybına yol açabilecektir.
Umarım ki; ilerleyen dönemlerde bu konuda gerekli yasal düzenlemeler yapılır ve daha az trafik kazası daha az kayıplar yaşanır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji