YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %3,10
Dr Yıldırım, “Obezite hastaları  böbrek hastalığı riski altında”

Dr Yıldırım, “Obezite hastaları böbrek hastalığı riski altında”

Yozgat Aile Hekimleri Derneği Başkanı (YAHED) ve Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp-damar hastalığı, obezite hastalarının kronik böbrek hastalığı riski taşıdığı uyarısında bulundu.
11022015yildirimBöbrek hastalığının tüm dünyada ve Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, Türkiye’de 6-7 yetişkinden birinde böbrek hastalığı bulunduğuna dikkat çeken Dr Yıldırım, erken dönemde teşhis edilen kronik böbrek hastalığının tedavisinin gelecek dönemlerde oluşabilecek komplikasyon riskini azaltacağını vurguladı.
Nefrotik ya da böbrekteki iltihabi hastalıklar, enfeksiyonlar, idrar sistemindeki sorunlar, polikistik böbrek hastalığı gibi kalıtsal bozukluklar, şeker ve yüksek tansiyonun böbrek hastalığının nedenlerinin başında geldiğini belirten Dr. Yıldırım, “Şeker, yüksek tansiyon, kalp-damar, obezite hastaları kronik böbrek hastalığı riski altındaki kişilerdir. Bu nedenle düzenli egzersiz yapılmalı, sağlıklı beslenme ve ideal vücut ağırlığı korunmalı, tuz azaltılmalı, yeterli sıvı alınmalı, sigaradan ve aşırı alkolden kaçınılmalı, kan basıncı ve kan şekeri düzeyi düzenli olarak ölçtürülmeli, risk grubunda olan hastaların düzenli olarak böbreklerini kontrol ettirmelidir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji