YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %2,66
Durmaz, “YOZGAT GÖÇÜYOR!”

Durmaz, “YOZGAT GÖÇÜYOR!”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ın yıllardır süre gelen göç problemininin önüne geçilmesi, dudurulması amacıyla Meclisi harekete geçirdi. Durmaz, Yozgat’ın göç probleminin Meclis Araştırmasına açılması için çalışma başlattı. 
04062012mhpAnadolu’nun merkezinde bulunan Yozgat’ın tarım potansiyeli bakımından yüksek bir il olduğuna dikkat çen Durmaz, Meclis Araştırması gerekçesinde büyük çoğunluğunun gelirini tarımdan elde ettiği ilde istihdama katkı yapacak bir kamu yatırımı olmadığı, mevcut fabrikaların da birer birer kapandığını kaydetti.
Yozgat’ın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkenin en fazla göz veren ikinci ili olduğuna dikkat çeken Durmaz; “
“Bugüne kadar göç hızını yavaşlatıcı önlemler alınmamıştır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 Sayım Sonuçları da göstermiştir ki ilimiz nüfusu azalmaya devam etmektedir. Bir türlü durdurulamayan bu göç başka bir tehlikeyi de beraberinde getirmektedir. Göç eden nüfusun büyük bir bölümünün özellikle kırsal bölgelerde yaşayan 40 yaş ve altını kapsaması, ilimizde tarımsal üretimi olumsuz etkilemektedir.
Köylerde yaşayan genç nüfusun iş bulabilmek için kente göçmesi, köyde sadece yaşlılar ve çocukların kalması, göçü önleyici çalışmaların kırsal ağırlıklı olarak çok ivedilikle başlatılması gerektiğini ortaya koymaktadır” dedi.
Yozgat’ta üretken, genç nüfusun il dışına gitmesinin turizmi de olumsuz etkilediğini belirten Sadir Durmaz, işsizlik sorununa da vurgu yaptı.
Durmaz şunları söyledi: “Yozgat ilimizin en önemli sorunu işsizliktir. İlimizde yaşanan yoğun göçün en büyük nedeni olan istihdam ve işsizlik sorunu giderek derinleşmektedir. Bunun çözümü de yeni kurulacak fabrikalar, işletmeler, atölyeler yani yeni iş alanları ile mümkün olabilecektir.
Yozgat yıllarca Kayseri ve Sivas illeri ile aynı kategoride yer alarak, teşvik yatırımlarından hak ettiği payı alamamıştır. Yeni teşvik sistemi ile bundan vazgeçilmişse de, Yozgat’ın yer aldığı kategori boşa geçen yılları telafi etmeye yetmeyecektir.
Açıklanan bu nedenlerle sorunların yerinde tespit edilerek, konunun aydınlığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. yozgat göçüyor olabilir ama yozgatta yozgatlı halinden memun delili referandum ve seçim sonuçları siz mhp nin mhp linin dertlerini dinleyin çözüm bulun.

    • salim efendiiii senin gibi hamaset düşünen kafalar oldukca daha cokkkkk menmun olursunuz halinizden,belkide göç edenler şanslı olanlardır kalanların yakında kürdüsdanla komşu olma şanslarıda var bu kafayla yozgat daha cokkkkk çekerrr

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji