YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %1,00
  • BIST
    %1,77
Eğitim Bir- Sen'den Stajyer Öğretmenlere Anlamlı Hediye

Eğitim Bir- Sen'den Stajyer Öğretmenlere Anlamlı Hediye

Eğitim Bir–Sen Yerköy İlçe Temsilciliği tarafından stajyer öğretmenlere, öğretmenlik hatıralarından oluşan kitap hediye edildi.
17112012kitapEğitim-Bir-Sen Yerköy Şubesi’nce, Yerköy’e yeni atanan öğretmenlere “Kelebeğin Rüyası” adlı kitap hediye edildi.
Türkiye genelinde yapılan öğretmenlik yarışmalarında derece almış öğretmen hatıralarının derlendiği kitabın stajyer öğretmenlere meslek hayatında ışık tutacağını ifade eden Eğitim Bir-Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, şunları kaydetti: “Sendikamızın 2005 yılından itibaren düzenlediği hatıra yarışmalarında dereceye giren eserlerin toplanarak kitaplaştırıldığı “Kelebeğin Rüyası” adlı kitap, mesleklerinin henüz baharında olan öğretmenlerimize ödenmiş bedellerin unutulmamasını hatırlatmak ve bundan sonraki meslek hayatlarına ışık tutabilmek için hediye edilmesi düşünülmüştür.
Öyle zamanlardan geçildi ki bu hatıralar kimilerine Kafdağı’nın arkasındaki bülbül hikâyesi gibi geliyor. Öyle acılar, zulümler, muhtıralar, darbeler, ihtilaller yaşandı ki, işte öğretmen bütün bu zorluklar içerisinde tıpkı peryavşan çiçeğinin zor şartlarda bile açabildiği gibi, o da bütün zorluklara göğüs gererek,  adanmışlığın verdiği ruhla, vicdanla görevini daima layığıyla yapmıştır ve yapacaktır.
Millet için tarih ne ise, kişi için de hatıra odur. İşte bu hatıralar gelecek nesillere ışık tutacak ve bu ışığı da en önde taşıyacak öğretmenlere takdim etmek bizim için çok anlamlıdır, dedi. Sendika olarak amacımız, eğitime emek vermiş birikim sahibi öğretmenlerin tecrübelerini mesleklerinin henüz başında olan öğretmenlerimize sunarak onlara bir ufuk açabilmektir.
Öğretmenlik mesleğinin özünü, hangi şartlarda yapıldığını yansıtmak ve sorunlara çözüm üretilmesine yardımcı olabilmektir.
Ne acıdır ki bugün öğretmen hak ettiği saygıyı ve değeri yeterince görememektedir. Bakanlığımızın her şeyden önce öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine karşı bakış açısını yeniden gözden geçirmelerini, öğretmenlerimizin çektikleri çilerden haberleri yoksa sendikamız tarafından yayınlanan hatıra eserlerini okumalarını tavsiye ediyoruz. Sadece 24 Kasımlarda hamasi duygularla hatırlanmak istemiyoruz. Bu yüzden sendikamızın aldığı karar doğrultusunda bu yıl 24 Kasım’ı kutlamayacağız.
Öğretmenleri bir günde sözde değil, bütün yıl boyunca özde hatırlatmak istiyoruz. Sendika olarak Toplu sözleşme masasında elde edemediğimiz haklardan vazgeçmediğimizi, bu hakları elde edinceye kadar mücadelemize devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz.”dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji