YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Elektrikte Yüzde 15 İndirim Fırsatı!

Elektrikte Yüzde 15 İndirim Fırsatı!

ÇEDAŞ Yerköy İlçe İşletme Başmühendisliği, Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu sayede sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağladığı ucuz elektrik uygulamasını meskenlere de açmış olduğunu ifade etti.
14022013cedasÇEDAŞ Yerköy İlçe İşletme Başmühendisliği, Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu sayede sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağladığı ucuz elektrik uygulamasını meskenlere de açmış olduğu uygulama ile faturası 145 TL’yi aşan tüketiciler elektriği yüzde 15 indirimli alacaklarını belirti.
ÇEDAŞ Yerköy İlçe İşletmesi Elektrik Mühendisi Serhat Bişkin, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle serbest tüketici limiti 5 bin kWh’e düşürülmüştür.
Müşterilerimizin birçoğunun bilmediği serbest tüketici hakkı kazanan müşteriyi özetle şu şekilde açıklayabiliriz. 2012 yılında yıllık tüketilen elektrik enerjisi toplamı 5 bin kWh ve üzeri olan veya aylık fatura tutarı 145 TL ve üzeri olan tüm müşterilerimiz serbest tüketici olabileceklerdir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 18 Kasım 2012 tarih ve 4190 Sayılı Kurul Kararında bir başka tedarikçiden elektrik enerjisi almakta iken görevli Perakende Elektrik Satış Şirketine dönen serbest tüketiciler bir sonraki tarife dönemine kadar elektrik tüketimlerini bulundukları tarife grubu ulusal fiyatlarından %15 zamla alırlar denildiğinden bu husus büyük önem arz etmektedir.
Bu nedenle müşterilerimizin mağdur olmamaları ve %15 daha zamlı elektrik enerjisi kullanmamaları için tedarikçilerini doğru seçmeleri hususunda hassas davranmaları gerekmektedir.  Bilinmelidir ki dağıtım bölgemizin görevli perakende elektrik satış şirketi Çamlıbel Perakende Elektrik Satış Anonim Şirketidir. EPDK tarafından alınan karar doğrultusunda 2012 yılı elektrik enerjisi tüketimleri 5 bin kWh olan müşterilere şirketimizce indirimli elektrik enerjisi satışı yapılmakta olup, bu konuda müşterileri sahada görevli personellerimiz birebir bilgilendirmeye başlamışlardır.
Ayrıca; bu şartları sağladığı halde kendisine ulaşılamayan müşterilerimizde şirketimize ait müşteri hizmetleri merkezini telefonla arayarak veya Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize uğrayarak detaylı bilgi sahibi olabilecek ve bu hizmetten faydalanabileceklerdir.
Şirketimize ulaşan bazı ihbarlarda yasal olmadığını düşündüğümüz 3 üncü şahısların, Şirketimiz veya başka bir tedarik şirketinin adını kullanıp müşterilerimize şahsen ya da telefonla ulaşarak elektrik faturalarında %15 ve üzeri indirim yapılacağını bu hizmetten faydalanabilmek için kişisel bilgilerini kimlik numarası, kredi kartı numarası, banka hesap numarası vs. talep ettikleri yönünde duyumlar alınmıştır.
Şirketimizce böyle bir uygulamanın yapılmadığının bilinmesini ve müşterilerimizin kesinlikle kredi kartı bilgileri, banka hesap numarası bilgileri gibi özel bilgilerini bu tür talepte bulunan kişilerle paylaşmamaları kendi menfaatleri için önem arz etmektedir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalan müşterilerimizden ricamız konu hakkında şirketimize veya emniyet güçlerine haber vermeleridir.
Başta da bahsettiğimiz üzere serbest tüketici olma şartını sağlayan müşterilerimize indirimli elektrik temini doğru olup, sahte arama ve görüşmelere itibar etmemeleri, banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri gibi özel bilgilerini paylaşmamaları hususunu bir kez daha hatırlatır ve indirimli elektrik satışı konusunda şirketimiz tarafından görevli personellerin bu şartları sağlayan müşterilerimize vermiş olduğumuz görevli kimlik kartları ile ulaşacaklardır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji