YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %-0,05
Gale, “Aile içinde ve nesil yetiştirmede Kadının rolü çok yüksek”

Gale, “Aile içinde ve nesil yetiştirmede Kadının rolü çok yüksek”

1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ı Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 8 Mart, kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı, gün olduğunu ifade etti
08032013galeDünyanın birçok ülkesinde demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde de ciddi mesafeler kat edildiğini ifade eden Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildi.”dedi.
Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında şu ifadelerde bulundu. “Dünya barışına katkı sağlaması düşüncesiyle kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 8 Mart 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucu “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye’de kadına birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında ve siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir. Değişen ekonomik ve sosyal faktörlerle birlikte toplumda zamanla kadının konumu, statüsü değişmiş bu doğrultuda çalışan ve üreten bir birey olarak sorumlulukları da artmıştır.
Günümüzde kadın tarım, sanayi ve hizmet sektöründe, uzmanlık gerektiren bilimsel ve teknik alanlarda ve siyasette adından başarı ile söz ettirmektedir. Kadının aile ve çalışma hayatı içerisinde hak ettiği konumda bulunması toplumsal huzur ve sosyal refah açısından oldukça önemlidir.
Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturmaktadırlar.
Fedakarlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji