YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Gale'den Deprem Haftası Mesajı

Gale'den Deprem Haftası Mesajı

Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “Deprem Haftası” ile ilgili bir mesaj yayımladı
06032013galeYerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale yayınladığı mesajında, “Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır.”dedi.
Deprem Haftası, bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma, bir deprem felaketi halinde de, toplum bilinci ve dayanışması içinde hareket edilmesi bakımından hayati önem arz ettiğini ifade eden Gala, “Ani Gelişen Doğal Afet olarak değerlendirilen depremler, yaşandıkları bölgelerde çok büyük can ve mal kaybına sebep olmaktadır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan 1999 yılında gerçekleşen Gölcük, Düzce ve 2011 yılında gerçekleşen Van depremleri toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve deprem bilincinin geliştirilmesine yönelik çok önemli adımlar atılmıştır.
İlçemiz deprem haritası incelendiğinde, 3’üncü deprem kuşağında yer almaktadır. Yani buda demek oluyor ki ilçemiz bulunduğu bölgede deprem açısından riskli olduğu görülmektedir. Afet Öldürmez, İhmal Öldürür, veciz sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlara büyük ve önemli birer görevler düşmektedir.
Binaların yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, çıkarılan ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji