YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Gale'den Somali çağrısı!

Gale'den Somali çağrısı!

Afrika kıtasında meydana gelen kuraklık yüzünden açlık ve ölümlerin yaşandığı Somali’ye yardım kampanyası için İl Müftülüğü personelinden oluşturulan sorumlu kurul hazırlandı.
10082011galeYozgat Valiliği tarafından, Afrika ülkelerinde açlık çeken insanlara yardım yapmak ve sıkıntılarını paylaşmak amacıyla İl Müftülüğü personelinden oluşturulan sorumlu kurul nezaretinde, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında yardım kampanyası düzenlendi.
Yozgat Valiliği tarafından açlık çeken insanlara yardım yapmak ve sıkıntılarını paylaşmak amacıyla açılan yardım kampanyasına İlçe Kaymakamımız Bayram Gale’de ilçe halkını davet etti.
Gale, Yerköy ilçe halkından ve sivil toplum kuruluşlarından destek istedi. “Somali ve Açlık Tehlikesi Yaşayan Diğer Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyası’nın esaslarını düzenleyen genelgenin yayınlandığını ifade eden Gale, Ziraat Bankası Yozgat Şubesi nezdinde TR 09 0001 0002 5732 9686 5250 02 nolu hesaba yardımlarını yatırmaları gerektiğinin altını çizdi.
Bayram Gale, “Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramıyla karşı karşıya olduğu herkes tarafından bilinmektedir.
Kuraklık nedeni ile ortaya çıkan zor şartlarla bölge ülkelerinin kendi imkânları ile mücadele edemeyeceğine işaret etmektedir. Bir insanlık borcu olarak, insani yardım için vakit kaybetmeksizin ve süratle harekete geçme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, halkında da beklentileri doğrultusunda, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla bir yardım kampanyası başlatılması uygun görülmüştür.
Yozgat Valiliği tarafından, Afrika ülkelerinde açlık çeken insanlara yardım yapmak ve sıkıntılarını paylaşmak amacıyla İl Müftülüğü personelinden oluşturulan sorumlu kurul nezaretinde, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında, Ziraat Bankası Yozgat Şubesi nezdinde TR 09 0001 0002 5732 9686 5250 02 nolu hesap açılmak suretiyle, 2 ay süreyle İlimiz genelinde yardım kampanyası düzenlenmiştir.” dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji