YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Gazetemiz 29 Yaşında

Gazetemiz 29 Yaşında

Yerköy Gazetesi 01 Ocak 1983 yılında “Yerköy’ün Sesi” olarak yayın hayatına başlayan gazetemiz 29’uncu yılını geride bıraktı. 
DSCF040729 yıl önce Yerköy de basın hayatına başlayarak yerel gazete olma yolunda adım attan Yerköy Gazetemiz 29 yaşına girme sevincinde.
29 yıl önce Yerköy İlçemizde haftalık yayın organı olarak basın yaşamına ayak basan Yerköy Gazetesi, kurucularının kalplerine ve gönüllerine yerleşmiş olan çağdaş Cumhuriyet inancını büyük bir istikrar içinde günümüze getirmiş bulunmakta.
Yerköy’de ilk olarak 10 Ocak 1983 yılında yayın hayatına başlayan ve haftalık olarak yayınlanan Yerköy Gazetesi’nin sahipliğini Yakup Kayhan, Yazı işleri Müdürlüğünü Murat Sayfa Editörlüğünü Ferhat Kayhan ve Muhabirliklerini Seda Özaslan ve Özlem Hikmet Kayhan yapıyor.
Yerköy Gazetesi Sahibi Yakup Kayhan, Yerköy gazetenin 29’uncu yayın yılına girmesi nedeniyle yaptığı açıklamada; “Gazetemiz bugüne kadar Yerköy ilçesinde yayın yapmayı kendisine görev edinmiş ve bu yayın anlayışından taviz vermemiştir.
Yerel bir gazetenin ulaşılması çok zor olan bir yaşa ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gazete Bizlerim değil, Yerköy Gazetesi okurlarımızın gazetesidir.
Gazetemiz aynı zamanda Yerköy ilçesinin en eski gazetesi olması unvanını da elinde bulunduruyor.”ifadelerinde bulundu.
“Matbaa Tesisimizi Geliştirdik!”
Kayhan, “Yerköy Gazetesi 01 Ocak 1983 yılında “Yerköy’ün Sesi” olarak yayın hayatına başladı. Matbaa baskısını tipo makinelerle gerçekleştiren Yerköy’ün Sesi, çok sürmeden ofset baskıya geçti. Gazeteciliğin zor şartlar altında yürütüldüğü Anadolu’da 29 yılı yeniliklerle geçiren Yerköy Gazetesi, yeni bir sayfa daha açıyor.
Kurulduğu günden bu tarafa tüm zorluklara rağmen yayın ilkelerinden taviz vermeyen Yerköy Gazetesi’nin ilk yeniliği matbaa tesisinde oldu. Teknolojiyi yakından takip eden Yerköy Gazetesi, büyük ebat baskı imkanına sahip yeni ofset makineyi Yerköylülerin hizmetine sundu. “dedi.
“29 Yıldır Ödün Vermedik”
Yakup Kayhan, yayın kalitesinden ödün vermeden bu günlere geldiklerini belirterek; “Anadolu’da gazete çıkarmak ateşten gömleği giymek gibi bir şey. Gerek maddi zorluklar, gerekse gazetecilik mesleğinin yüklediği sorumluluk Anadolu’da gazetecilik yapmayı kat kat artırıyor.
Buna rağmen zorlu görevimizi başarıyla sürdürmenin gayretiyle çalıştık. Ama hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık.
Şuan elinizde okuduğunuz farklı görüntüsü, zengin içeriği ve duruşu ile tamamıyla sizin gazeteniz, Yerköy’ün ilk günkü gibi sesi olan Yerköy Gazetesi’ni sizlere sunmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.
Bu emeğin, ortaya konulan bu gayretin siz değerli Yerköylülerden de destek görmesi bizleri mutlu eden. Umarım, daha nice sayılarda daha büyük yeniliklerde Yerköy için çalışmak nasip ve kısmet olur.
Yerköy Gazetesi, Yerköy için üstlendiği görevi layıkıyla yapmayı sürdürecektir. Bizleri bu günlere taşıyan tüm okur ve halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji