YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
GEZİ PARKI OLAYLARI VE SAĞDUYULU TÜRK HALKI!

GEZİ PARKI OLAYLARI VE SAĞDUYULU TÜRK HALKI!

05062013ogedaySevgili Yerköy halkı, hepimizin bildiği ve yakından takip ettiği üzere, son bir haftadır İstanbul Gezi Parkı olayları tüm Türkiye’yi sarmış durumda.
Bu hususta öncelikle büyük bir sağduyu göstererek tahriklere kapılmayıp ilçemizde bari sokakları yangın yerine çevirmeyen siz kıymetli hemşerilerimi tebrik ediyor, dün idrak ettiğimiz kandilinizi de kutluyorum.
Dünyanın neresine giderseniz gidin, halk ile devlet arasında ne kadar sağlam bağlar olursa olsun; halk ile hükümet arasında bu tarz anlaşmazlıklar olur. Bu çok normaldir. Bizim memleketimizde de tarihimizin çeşitli aralıklarında halk ile hükümetler arasında bu tarz çelişkiler yaşanmıştır ve yaşanacaktır da. Meselenin ne olduğu önemli değildir, neden olduğu önemlidir. Mesele bugün beş ağaç olur yarın beş çuval, ertesi gün beş taş olur… Önemli olan bu beş ağacın bir birikmişliğin ve memnuniyetsizliğin göstergesi olabilmesidir. Yani mesele beş ağaç olayı değil, hükümetin halktan aldığı % 50 oyun dışında kalan kesimleri hiçe saydığı ya da görmezden gelerek tencere tava hep aynı hava diyerek ağa da benim paşa da benim istediğimi yaparım, edalarıyla hareket edilmesidir. Her dönemde ayrı ve azınlıkta düşünen insanlar olmuştur. Bu onların ezileceği yok sayılacağı anlamına gelmez. Nitekim bunu gerek Cumhurumuzun başkanı gerekse Başbakan yardımcımız nihayet dile getirmişlerdir. Bu yapılan hataları kabulleniş bile insanımız üzerinde bir nebze olsun rahatlamaya ve sakinleşmeye sebep olmuştur. Ülkemiz çok şükür demokratik (!) bir ülke, ben düşünemiyorum ki demokratik bir hukuk devleti olmasaydık neler olurdu maazallah…
Her neyse biz bilmezik, BÜYÜKLERİMİZ bilir. Ne diyor bir başka büyüğümüz Yunus Emre de “Zulüm ile âbâd olanın sonu berbâd olur…” Allah sonu iyi gelen kullarından olmayı nasip eylesin hepimize. Şunu bilmeliyiz ki, bu dünyada mal da makam da birer sınavdan ibarettir bizlere. Engin olmak ve enginde kalabilmek önemlidir.
Buraya kadar ifade ettiklerimiz madalyonun bir yüzüydü, işin daha acı ve gerçek olan diğer kısmı da madalyonun öbür yüzüdür sevgili okurlar. İdarecilerin eksiklikleri, taraflı tutumları, mobbing uygulamaları vs vs olabilir ve olacaktır da her dönemde. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi DEVLET ile HÜKÜMET aynı şeyler değildir efendim. O yüzden hükümete kızıp da devlet malına zarar vermek, milli ve manevi değerlere zarar vermek ya da onları yok saymak da neyin nesi. Bu neyin savunması ya da neyin tepkisi arkadaş. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına? Adam içinde biriktirdiği 10 yıllık kinini iğrenç bir şekilde milli manevi değerlere hakaret edercesine, onlara saldırarak göstermeye çalışıyor. O kırılan, yakılan, yok edilen ve ezilen tüm değerler hepimizindir. Tepkini vereceksen de bu zorbalıklar doğru bir yol değildir. Senin elinde bira şişeleriyle ne işin var camide diye sormak lazım. O bira şişeleriyle yollara T.C. yazınca mı demokratikleşecek bu ülke? Çocuk katilinin posteriyle Atatürk’ün ne işi var yan yana? O zaman senin gayen üzüm yemek değil bağcıyı dövmek arkadaşım! Peki bizim vergilerimizle yapılan devlet mallarına zarar vermenin ne alemi var? Masum bir şekilde yok sayılmayı ya da kendi düşüncelerine saygı duyulmamayı protesto eden insanları galeyana getirmeye çalışarak ne yapmaya çalışıyorsun? Siz bilmiyor musunuz ki TÜRK MİLLETİ başkalarına benzemez, ayağa kalktığı zaman çok can yakmadan da oturmaz yerine! Kimi neden kışkırttığınıza dikkat edin, Allah korusun kitlesel olarak çok vahim sonuçlar ortaya çıkabilir. O yüzden tepki vereceksen de, eleştireceksen de bunu demokratik ve aklıselim bir şeklide yapmalısın.
Allahtan ki büyük TÜRK HALKI gerçekten çok ciddi sınavlardan geçtiği için burada da provokasyonlara kapılmayıp topyekûn bir isyana kalkışmadı. Ama üzülerek görüyoruz ki, birileri bunun için yani ülkede iç savaş çıkması için uğraşıyor maalesef.
Sevgili okurlar bu memlekette insanları birbirine düşürmenin ne vicdani ne ahlaki ne ilmi ne de siyasi bir açıklaması olabilir. Tek açıklaması olabilir o da ayrımcılık ve zorbalıktır. Gerek güç sahiplerince diktatörce ve gaddarca sergilenen saldırganlıklar gerekse camilerden tutun da resmi kurumlara, araçlara vs saldıran çirkefleşen; bunun da adını demokrasi arayışı koyan zavallılar şunu unutmamalıdır ki: BU MEMLEKET SADECE NE SENİN NE BENİM NE DE ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞIN DİĞERLERİNİN; BU MEMLEKET HEPİMİZİN, O YÜZDEN HERKES AKLISELİM OLMALI VE TADINI KAÇIRMAMALI MÜDAHALENİN DE MÜCADELENİN DE…
Kandilinizi tekrar kutlar, hepimize hayırlı gelecekler dilerim. Selam ve saygı ile…     (Ögeday ARSLAN)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Sn Ogeday, vatandasi samar oglanina cevirmeye kalkan bir iktidar milyonlarin hakli tepkisi elbette onaylamiyorum bunu firsat bilen guruplarda var vatandasa malina zarar veriyor onaylamiyorum bu guruplarin amaci zaten zarar vermek, camide bira icildigi tespit bile edilmedi ictigini kabul etsek bile milyonlar icinde kendini bilmez biri yapmistir bana gore esas vahim olan iktidarin bunu kullanarak butun topluma mal etmesidir insanlari bir birine kirtirmak istemesidir benim gozumde en asagilik durum dini siyasete alet edenlerdir oteyanda deriz ya tuyu bitmedik yetim hakki aslanlar gibi yiyorlar bir gun insanlar gercekleri gorur Insaall…selamlar
    i

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji