YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,54
  • BIST
    %-0,05
Gözden çıkaran çıkarsın

Gözden çıkaran çıkarsın

Gözde olmak, gözden çıkarılmamak, vazgeçilemez olmak. Bunlar bir cinsi latif,( güzel bir kadın) için vazgeçilemez duygular olabilir ama bir ülke için kullanıldığında o ülke insanını incitir, yaralar, onurunu zedeler.
Amerika bizi gözden çıkaramaz! En çok duyulan sözlerden biri! Avrupa´lı bizi gözden çıkaramaz. Niye çıkarsınlar veya çıkarmasınlar. O sözünüzü ettiğiniz ülkeler kendi çıkarlarını gözden geçirmeden hiç bir ülkeyi gözden çıkarmazlar.
Çıkarlarına ters düştüyseniz göz möz dinlemezler.  Sizce gözde olmak iyi bir şey mi? Osmanlı padişahlarının da gözdeleri vardı. Gözdelerini her akşam severdi. Mutluluk verenlere ödüllendirir, isteklerine uymayanları  ya da sözünden düşen gözdesini de bir gecede yok ederdi.
Show tv “Muhteşem Yıllar” dizisin de gözdeleri ve yaşamlarını ibretle izleyebilirsiniz. Mavi gözlü Muhteşem Süleyman! Gözüne girmeye çalıştığınız Amerika, ne terör ne de şavaş görmüş bir ülke.
Okyanuslarla çevrili ve insanlarına rahat bir yaşam sağlamak için dünyayı gözde yapan ve o dünyayı seven bir ülke. Sevdiği dünyadan aldığı hediyeleri kendi ülkesi insanlarının refahı için harcayan, kendi ülkesi dışındaki olaylara Fransız olan bir ülke. Avrupa kanallarının bazıları Amerika da yayınlanmaz.
Amerikan halkına, kendi politikalarına ters düşecek hiçbir yayına izin vermez. Çünkü özgürlükler ülkesidir! Halkının kafasının karışmasını istemez. Dünyanın her derdine koşar! Koştuğu ülkelere demokrasi (Irak ve Afganistan) götürür. Götürdüğü demokrasi ile o ülkenin insanlarına özgürlük sağlar.
Bunları sağlarken de o ülke insanlarını birer gözde olarak görür ve o ülke insanlarını sever!
Sonrada bizim aydınlarımız tv´lere çıkar ve stratejik konumumuzdan dolayı Amerika bizi gözden çıkaramaz diye yorum yapmaya başlar.
Çıkarırsa dünyanın sonu mu gelir? İlle de birinin gözdesi mi olmalıyız! Kişiliğimiz, örflerimiz kayboldu farkında değil misiniz?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji