YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,36
Gültekin Arslan, “Bir İdealimiz Var Onun İçin Buradayız”

Gültekin Arslan, “Bir İdealimiz Var Onun İçin Buradayız”

AK Parti Yerköy belediye başkan aday adayı Gültekin Arslan, Büyük projeler büyük ideallerin, büyük idealler büyük hayallerin ürünüdür. Yerköy için hayaller kurmakla başladık önce, ardından gelişmiş bir Yerköy idealini edindik, şimdi ise ideallerimizi projelendirmek ve hayata geçirmek hedefiyle siyaset sahasında hizmet yarışında biz de varız” dedi.
14112012akpgAK Parti Belediye Başkan aday adayı Gültekin Arslan, Yerköy belediye başkanı seçildiğinde, her zaman ilçe halkına kapılarının açık olacağını ifade etti.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde Yerköy’e hizmet amacıyla yola çıktığını ifade eden Arslan, şu şekilde konuştu;
“Bugün Yerköy hem coğrafi konumu hem ekonomik potansiyeli hem kültürel zenginliğiyle bölgesinde en etkin, en gelişmiş, en üretken ve en müreffeh bir kenti olmaya aday bir kenttir. Edirne’den Kars’a kadar uzanan ve bir zamanlar uluslararası nakliyecilikte de kullanılan karayolunun tam üzerinde bulunan şehrimiz aynı zamanda Kırşehir bağlantısıyla Orta Anadolu’ya; Sungurlu bağlantısıyla Karadeniz’e açılabilecek bir konumda bulunmaktadır.
Demir yollarının İç Anadolu’da Ankara, Kayseri, Sivas’tan sonra en büyük tren istasyonu ve tesisleri de şehrimizde bulunmaktadır. Tabi ki 201’te bitirilmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren hattının hem İstanbul-Erzurum hem Ankara-Adana belki ileride Ankara-Samsun bağlantı kavşağı tam da şehrimiz de olacaktır. Çok önemli bir diğer zenginliğimiz de ülkemizin sayılı TMO depolarından birinin ilçemizde bulunmasıdır. Ayrıca şehrimizin ortasından geçen Delice ırmağı fırsata çevrilecek imkânlarıyla akıp gitmektedir. Jeotermal enerji kaynaklarının zenginliğiyle de kentimiz yıldızını en yükseğe çıkartabilecek konumdadır. Buraya kadar saydığımız imkân ve kaynaklarıyla “Orta Anadolu’nun ilerleyen, gelişen ve büyüyen bir kenti olabilecek Yerköy’ümüze kazandırabileceğimiz çok şeyimiz var” iddiasıyla ve hizmet idealiyle çıktığımız bu yolda kararlılık, ciddiyet ve ama tevazuuyla önce Hak’tan alacağımız güçle sonra halkımızdan alacağımız destekle hedeflediğimiz projelerimizi ifade etmek ve takdirlerinize sunmak istiyoruz.”
“ŞEHİRCİLİK ve KENSEL DÖNÜŞÜM”
Yerköy’ün sahip olduğu eşsiz imkânlarla beraber 1. derece deprem bölgesinde bulunmakta olduğunu söyleyen Arslan, “Bu acı gerçeğe rağmen ilçemiz şehirleşmesinde akılcı, gerçekçi, dirayetli politikalar üretilemediğinden şehrimiz kuruldu kurulalı deprem riskiyle ve o riskin getireceği acılara gebedir ve yanlış uygulamalarla yüz yüze bırakılmıştır. Çarpık kentleşme ve adaletsiz imar planlamalarının doğurduğu keşmekeş insanımızın karşısına trafikten yaşam alanlarına; barınmadan toplum sağlığına kadar aşılması güç problemler çıkarmıştır.
Bütün bunlardan hareketle Ak Parti hükümetimizin ortaya koyduğu Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında şehrimizin yeniden ve güçlü bir şekilde dönüşümünü sağlayarak hem muhtemel depremlere hazırlıklı olmak hem de insanımıza kendisine yakışır yaşam alanları oluşturmak hedefindeyiz. Başta Karacaşar, Hüyük, 60 Evler mahalleri olmak üzere önce alt ve üst yapı yani kanalizasyon, su ve yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli yerlerde Kentsel Dönüşüm projelerinin önünü açarak Yerköy’ün çehresini değiştirecek projeleri gerçekleştirmek hedefimizdir.
Bugüne kadar ihmal edilmiş şehirleşme çalışmalarının çağın gerekleriyle doğru orantılı olarak gerçekleştirilmesinin sağlanmasıyla modern şehircilik anlayışının Yerköy’ümüze kazandırmanın amacındayız ki belediyeciliğin en önemli görevleri arasındadır. Yeni yapılacak binalarda otopark ve oyun alanlarının ayrılması zorunluluğunun getirilerek imar ruhsatlarının buna göre düzenlenmesini sağlamak en önemli amaçlarımızdandır.
Yerköy’ümüzü iki yakaya ayıran demiryolunun etrafının park ve peyzaj uygulamalarıyla canlandırmanın yanında şehrin projelendirilecek yerlerinde yapılacak park, meydan, parkur ve sosyal paylaşım alanlarıyla yeni yaşam ve dinlenme ortamları kazandırmak amacındayız. Ayrıca Yerköy’ümüze o çok yakışan yeşil görüntüyü kazandıracak çalışmalar vazgeçilmez amaçlarımız arasındadır.
Demiryolu üzerine kurulmuş olan köprünün artık miadını doldurduğunu biliyor ve oluşturduğu çirkin görüntüden rahatsızlık duyuyoruz. Şehrimizin demiryoluyla ayrılan iki yakası arasında sağlıklı bir trafik akışının sağlanması için yapılabilecek çalışmaları çeşitlendirmek ve değerlendirmekle beraber alt geçiş veya köprülü kavşak uygulamalarıyla sağlıklı ve güvenli bir bağlantı kurmayı hedefliyoruz.
Delice ırmağının ıslahı ve yerel turizme kazandırılması yapmak istediğimiz en önemli hizmetlerin başında gelmektedir. Bizim için vazgeçilmesi zor bir idealdir ki bunun Yerköy’ümüz için çok zor olmayacağına gönülden inanıyoruz. Bu projeyle Delice ırmağı boyuna yapılacak yapay göl, botanik park, piknik alanı, sosyal tesislerle Yerköy’ümüzü kendine yakışır güzelliğe taşımanın hedefindeyiz.
100. yıl mahallesi ve TOKİ evlerini şehir merkezine bağlayan yol üzerinde yürüyüş ve bisiklet parkurları ve spor aletleriyle insanımıza kazandırılması amacındayız. Ve daha birçok mahallemize bu tür ortamları kazandırmanın çalışması içinde olmak amacındayız. İlçemizdeki trafik keşmekeşine çözüm oluşturacak çalışmalarla hem otopark alanları veya çok katlı otopark planlaması yapmak hem de sağlıklı trafik akışını sağlayacak uygulamalar yapmak amacındayız” dedi.
“JEOTERMAL KAYNAKLAR VE TURİZM”
Yerköy’ün en önemli zenginliklerinden birinin jeotermal kaynakların olduğunu söyleyen Arslan, “Jeotermali en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak en başlıca hedeflerimizden biridir. Hem sağlık turizmi hem tarımsal kalkınma projeleri için çok önemli imkânlar sunabilecek potansiyele sahip bu imkânın kullanılmasının önünü açmak ve bu alanlardaki yatırımların ilçemize kazandırılmasını sağlamak amacındayız” şeklinde konuştu.
“YEREL EKONOMİK KALKINMA”
Belediyecilik sadece yol yapmak veya çöp toplamak olmadığını ifade eden Arslan, “Yol veya çöp toplamak gibi işler belediyenin rutin hizmetlerindendir. Elbette ileri belediyecilik yatırımları yönlendirecek, şekillendirecek ve halkın yararına dönüştürecek yetenek gerektirir. Biz bu bilinçle çıktığımız yolda önemli projelerimizle halkımızın hizmetinde olcağız.  İlçemizde başta tarım ve termal kaynaklarla ilgili olmak üzere çeşitli dallarda fuar, sempozyum veya panellerin düzenlemesi ve bu amaca yönelik projelerin teşvik edilmesi amacındayız.
Ankara-Erzurum karayolunun Yerköy ekonomisine kazandırılması Yerköy için büyük önem taşımaktadır. Bu yol üzerine yapılacak başta galeri ve iş merkezlerine gerekli teşvik ve yardımları sağlama amacındayız. Terminal binasın hem eski ve kullanışsız olması hem şehirlerarası yol güzergâhına uzak olması sebebiyle; modern ve ihtiyaçlara cevap verecek seviyede Yerköy’ümüzü karayolu güzergahında güzel bir şekilde temsil edecek bir binaya halkımızı kavuşturmak amacındayız. Şehirlerarası ulaşım sorunlarının aşılmasının yanı sıra şehir içi yolcu taşımacılığında da her mahalleye toplu ulaşım imkânlarının kazandırılması amacındayız. 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesinin aktifleştirilmesi ve şehrimize yeni bir ivme kazandırılması için belediyecilik çalışmalarıyla beraber gerekli teşviklerle gelişim ortamının hazırlanması hedefindeyiz” dedi.
“SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER”
Arslan, “Şehirleşmenin, modernleşmenin ve bunları sağlayacak ileri belediyeciliğin en vazgeçilmezlerinden biri olan ancak bugüne kadar Yerköy’ümüz için hep ihmal edilmiş bir husus da; soysal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleşmesine imkânlar oluşturmak ve teşvik etmektir. Bu bağlamda öncelikle çocuklarımız ve gençlerimiz için sosyal alanlar oluşturmak hedefindeyiz. Tiyatro, Sinema, konser, konferans, panel ve daha birçok sosyal ve çok çeşitli dallarda sportif faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlayacak Kültür ve Gençlik Merkezleri kurulması amacındayız. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının bu konulardaki faaliyetlerine ileri belediyecilik gereği olarak katkı sağlamak amacındayız.
Bölgemizin tarıma dayalı ekonomiye dayanması sebebiyle hem bölgemizde yetişen ürünlerin tanıtılması hem kültürel zenginliğin sağlanması hem birlik beraberlik duygularının güçlenmesi için festivaller ve şenlikler düzenlemek amacındayız.
Ayrıca her mahallede halkımızın kullanımına sunulacak mahalle odaları veya taziye evleriyle mahalle kültür yaşamına önemli katkılar yapmak amacındayız.
Bütün bu saydığımız projeler ve hedefler bizim için hayalden öte bir idealdir. Ülkemizin 2023 hedeflerine hızla ilerlediği şu günlerde Yerköy’ümüzün de bu hıza; doğru karar ve adımlarla en kısa zamanda yetişebileceğine ve halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen bir anlayıştan asla vazgeçmeden sizlere bu güzel hizmetleri sunacağımıza gönülden inanıyoruz. Biz iddialardan çok ideallerimizin peşinde Yerköy’ü 2023’e hazırlama hedefiyle çıktığımız bu yolda tüm halkımızın desteğini bekliyo

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Arslan onun

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. KİM ADAY OLURSA OLSUN BAŞKAN GENE AĞAOĞLUDUR BU HİZMETLERE AYIP EDEMEYİZ KİM ADAY OLURSA OLSUN SAYGIMIZ VAR AMA AĞAOĞLU TEKRAR BAŞKAN DEMEKTEN BAŞKA BİŞEY GELMİYOR ELİMİZDEN BAŞKAN AĞOĞLU

  2. 2023 hedefine hazırlıcaksanız ozaman yerköy üde mi kürdistanın içinde bırakacaksınız! 2023 bir yıkım ve bölünme projesidir sayın arslan

  3. AGAOĞLU NE YAPTI YERKÖYE ALLAH AŞKINA BU KADAR KÖR OLMAYALIM ARKADAŞLAR KAÇ SENE OLDU GELELİ YAPTIĞI NE VAR Bİ YOL VE KALDIRIM ONUDA YERKÖY BELEDİYESİ Mİ YAPTIRMI 🙂 NE YAPTI Bİ ÖRNEK GÖSTERİN

    • ahmet kardeşim kördük gözümüz acıldı agaoglu 5 senedir yattı sen haklısın belediye yaptırmadı amerikalılar yaptı 🙂 20 senedir yuttugumuz toz çignedigimiz çamur yalan oldu sanırım ahmet kardeş göz doktoruna git bence 🙂

      • Yerköy işte bu düşünce yüzünden bu durumlarda. Ağaoğlu belediye başkanı olduktan sonra durdu durdu seçime şurda 4 ay kala seçim yatırımı olarak yollar yapıldı. Tamam allah razı olsun yollar güzel oldu tozdan çamurdan kurtulduk ama allah rızası için şundan bir beş altı ay öncesini hatırlayın yollar yapıldı diye ne çabuk unuttunuz. 5 yıl boyunca çamurdan nasıl geçerim nerden geçerim diye düşündüğünüzü ne çabuk unuttunuz. Şahsen ben 5 yıl boyunca eve girerken pantolonumun yarıya kadar çamur olduğunu hatırlıyorum. Borç harç seçime 4 ay kala yarım yamalak bitirilen yolu yatırım olarak görmeyin. şu linkteki fotoğrafa bakın ve bundan yanlızca 5 ay önceki halimizi görün. Yorum sizin. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151519794948480&set=o.159488260749340&type=3&theater

  4. Dur anlatayım; yürüdüğün kaldırımlar ve yollar, tuvalette ve banyoda kullandığın suların gittiği altyapı, ekmeğini yediğin fırın, banyo yaparken abdest alırken içerken kullandığın suyun geldiği borular, kurbanlık aldığın hayvan pazarı, çarşambaları çamura toza bulanmadan meyve -sebze aldığın pazar yeri, düğün yaptığın düğün salonu, etini yediğin mezbahane vs…sayılanlardan hareketle muhakeme yeteneğimi kullandığımda senin yerköy’de yaşamadığın sonucu çıkıyor.Ki Yerköy’de yaşasaydın bu tarz bir yorum yapmazdın , yapamazdın çünkü vicdanın el vermezdi…Artık insanları çekememezliği , şahşi menfaatler peşinde koşmayı bırakalım. Yerköy artık ağaoğlu sayesinde bir vizyon ve misyona sahip oldu. Onun yaptıkları yerköy için tam bir devrim niteliğinde. sizden ricam kör ve nankör olmayın yeter…saygılarımla

  5. buğra adlı arkadas senin gözden kaçırdığın bi nokta var;sadece rabbim ol deyince olur.60 senelik altyapıyı değiştireceksin üstüne sıcak asfalt yapacaksın ve bunların iki günde yapılmasını bekleyeceksin, tek kelime ile delilik….bu işlerden anlamadığın belli. git bi arastır bakalım bu çaılşmalar hangi hallerde yapılıyor diye. uzaktan davulun sesi hoş gelir tabi..bu adamı kaybedersek başımızı çok duvarlara vururuz benden demesi.

  6. Hukukçu ali kardeşim. Öncelikle yerköyün vizyonu misyonu var demişsin ya bunu bana bir anlatabilir misin ? Bir sene önce bir vatandaşa ” bundan önce yol mu gördünüz ki şimdi neyi istiyorsunuz ” gibi bir üsluba sahip; sizin çok övdüğünüz altyapıyı yaparken (tek seferde halledilebilecek bir işi) 3 kere ayrı ayrı aynı yeri eşip kapatarak devletin parasını çarçur etmekte sakınca görmeyen bir adamın sence yerköyle ilgili vizyonu ve toplumla ilgili misyonu ne olabilir. ilk yorumumla ilgili bir tane hata yoktur.

  7. bugra kardeşim bu agaoglu rahmetli bahri zorludan el almış sanırım ama bunun bi fazlası acik iş yapıyo rahmetli 10 sene yattı buda 5 senede yerköyün altını üstüne getirdi 20 senedir belediyenin birikmiş paralarını çar çur etmiştir ondada haklısınız uzun lafın kısası hizmeti hazmedemeyen milliyetciler var sözde milliyetci ler gecenlerde bişey duydum köseli çiçekdagı yerköy birleşip arıtma tesisi yapılacakmış milliyetci encümen arkadaşlar ret oyu vermiş yapılmasın demiş hazımsızlıklar burdan belli vizyonu milliyetci kardeşlerim bilir 10 sene yatırdılar yediler içtiler gittiler bidaha gelseydiler yam yam cok bekliyolar

  8. armağan adlı arkadaş tüm yazanları okudum ve “bunlar delilik, bu işlerden anlamadığın belli” gibi ifadeler kullanmışsın, üslubunu yanlış buldum. tanımadığın biriyle objektiflikten uzak tartışmacı ve karalamacı bir üslupla söylenen sözlerin amacı bellidir, belli ki ağaoğlu ile bir gönül veya kan bağı var diyelim geçelim. yalnız buğra diyor ki diye başlayan ilk yorumda gördüğüm kadarıyla 60 yıllık altyapının 2 günde yapılmaya çalışıldığı 5 sene yatılıp 4 aya sığdırılmaya çalışıldığı söyleniyor. yani 2 günde hizmet beklemiyor yerköylü 5 senedir bekliyor, neden 2 günde (2 gün mecazi 4 ay gibi kısa bir süreyi ifade etmek için kullanıyorum) alelacele yapılmaya çalışılıyor, ey yerköy halkı yemeyin bunu diyor. burdan hareketle armağan adlı kişinin kendi üslubuyla söyleyecek olursak ey armağan adlı arkadaş sen ya okumayı bilmeyen bir cahilsin yahut okuduğunu anlayamayan kalın kafalı birisin, fakat benim üslubum bu değil ben böyle bir şey asla söylemem(!). kendi üslubumla söylüyorum okuduklarımıza ve yazdıklarımıza biraz daha dikkat edelim. yukarıda hukukçu ali kardeşimin yazdıkları da dikkatimi çekti şahsi menfaatler demiş bu da bir psikolojik yansıtma durumunu çağrıştırdı bana. nedeni mi? hiç bir hukukçu hele hele de hukukçu olduğunu böyle yerlerde belirtecek kadar kendine güvenen bir hukukçu “şahsi menfaatler ve çekememezlik” gibi yargıları hangi hukuksal dayanağa göre yapıyor merak ediyorum. hukukçuluk zandan uzak olmaktır benim bildiğim. hukukçu ali kardeşin üslubuyla söyleyecek olsaydım şayet: “muhakeme yeteneğimi kullandığım zaman hukukçu ali kardeş bence sen hukukçu değilsin çünkü misyon ve vizyon kelimesini ezberden ve yanlış kullanmışsın ki buğra anlamamış sormuş ayrıca da önyargılarla örülü bir yorum olmuş sen hukukçu olamazsın” derdim hukukçu olup olmadığını bilmediğim halde. fakat benim üslubum o değil sadece şunu söyleyebilirim bence buralara unvanlarımızı yazmayalım, unvanlarımızın insanlar üzerinde pozitif etki yaratacağı beklentisi bir yere kadar doğrudur ama bu yorumları okuyanların da dolu olabilme ihtimalini gözden geçirelim. saygılarımla…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji