YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %0,80
Güneydoğu'dan gelen tarım işçileri çalışmaya başladı

Güneydoğu'dan gelen tarım işçileri çalışmaya başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden her yıl tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat ve Yerköy İlçemize gelen tarım işçileri çalışmaya başladı.
02062011doguGüneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Nisan ayı içerisinde Yozgat’a gelen binlerce işçi, havaların yağışlı geçmesinden dolayı ilk zamanlarda iş bulmakta güçlük çekerken, havaların düzelmesiyle birlikte çalışmaya başladılar.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Yerköy ilçesine gelen tarım işçileri, kurdukları çadır evlerde yaşamaya çalışırken, beraberinde getirdikleri çocukları da eğitimlerini yarıda kesmek zorunda kalıyor.
7 yıldır Yerköy ve Yozgat’a geldiklerini belirten Fadime Çal isimli tarım işçisi, her yıl bahar ayında Yerköy’e geldiklerini belirterek, “Kasım, Aralık ayına kadar tarlalarda çalışıyoruz. Şuanda pancar çapası yapılıyor, daha sonra mercimek, nohut biçiyoruz, pancar söküp işler bittikten sonra memleketimize dönüyoruz” dedi.
Memleketlerinde iş bulamadıkları için Yozgat başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’ne geldiklerini ifade eden Çal, “İşlerimiz çok zor çadırlarda yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde o kadar şiddetli dolu ve yağmur yağdı ki, öleceğiz diye korktuk. Memleketimizde iş olsa buralara gelmeyiz. Çocuklarımız okula gidemiyor. Milli Eğitim’den geldiler sizi okula alalım dediler ama bir daha gelen olmadı. Çocuklarımız 45-50 gündür okula gitmiyor” dedi.
İlköğretim 3. sınıfa giden Şeval Boğaz isimli çocuk, ailesiyle birlikte Siverek’ten geldiklerini belirterek, “Annem, babam ve ağabeylerim tarlada çalışıyor, küçük olduğumuz için bizi tarlaya götürmüyorlar. Milli eğitimden geldiler okula alacaklardı, minibüs gelmedi. Ben okumayı çok seviyorum ve büyüyünce doktor olmak istiyorum. Çadırda yaşamak çok zor oluyor, akşamları soğuk oluyor, elektrik olmadığı için ışıldakla oturuyoruz” diye konuştu.
Veysel Karataş isimli çocuk da nisan ayında Yozgat’a geldiklerini ve o günden bugüne kadar okula gidemediklerini belirterek, “Ben ve buradaki diğer arkadaşlarımız okula gitmek istiyor, fakat gidemiyoruz. Ben de okumayı çok seviyorum, büyüyünce polis olmak istiyorum” ifadelerini kullandı 
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Hala su guneydogunun, sukursuz nankor insanlarina ne diye isverirsiniz anlamis degilim !!!!! Zikkimin kokunu yesinler Turkun ekmegini yeyip geri Turke kursun SIKARLAR….

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji