YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %1,22
  • BIST
    %-0,18
Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi Açtı

Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi Açtı

Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2012–2013 eğitim öğretim yılı içerisinde açılmış olan değişik branşlardaki kursların sergi törenle açıldı.
28052013sergi2012- 2013 eğitim, öğretim yılında çeşitli kurslara katılan kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eşyalar vatandaşların beğenisine sunuldu.
Açılışı gerçekleşen sergiye, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “2012–2013 Yılı Halk Eğitim Merkezinde açılan kursların mahsullerini görmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız.”belirtti.
Halk Eğitim Merkezilerinin yıllar içerisinde beklenen bir gelişim yaşanmadığını ifade eden Gale, “ Halk eğitim merkezlerinden beklenen gelişimi yapmak için bizler bu tür etkinlikleri artırmamız gerekmektedir. Bizler bu tür etkinlikleri artırırsak, bayanlar hemi el işi öğrenirler hemide evlerine maddi bir kazanç sağlarlar.
En iyi kursiyerlerimiz tabiî ki bayanlardır. Bayanlarımızın yaptıkları el işi göz nuru çalışmaları kaymakamlık olarak bizler elimizden geldiği sürece desteklemek istiyoruz.”dedi.
Yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezleri’nde, iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmekte olduğunu ifade eden Gale, örgün eğitime bir şekilde devam edemeyen ya da bitirmiş olan insanların sosyal, kültürel ve toplumsal hayattaki becerilerini geliştirmek adına kurslar düzenlendiğinin altını çizdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise, “Halk eğitim merkezi tarafından açılan kurslar sonucunda kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ve 7 ay gibi bir süre de yapılan el işçiliklerini Yerköylülere sergilemeye başlamışlardır.  Bu sergide emeği geçen başka halk eğitim merkezi idari personeline, kurs öğretmenlerine ve kursiyerlere teşekkür ediyoruz.
Bu tür çalışmalarımız 2013–2014 eğitim ve öğretim yılında da farklı dallarda da kurslar açılarak çeşitlendirilecektir.”dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Kaymakamı Gale, sergiyi gezdi. Sergi açılışı sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji