YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
Hayvan Nakilleri İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Hayvan Nakilleri İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yerköy İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi
09032013hayvanYerköy İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Hayvan ve Hayvan Maddesi Sevkleri ve Yol Kontrolleri ile ilgili   eğitim ve bilgilendirme  toplantısı düzenlendi.
Eğitim ve Bilgilendirme toplantısına,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat,  Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bozkurt, Jandarma Kıdemli Başçavuş Ümit Özyurt, sivil toplum kuruluşları ve veteriner hekimleri katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, Yozgat merkez ve ilçelerinde 240 bin büyükbaş, 30 bin küçükbaş hayvan olduğunu, büyük ve küçükbaş havyan yetiştiriciliğinden önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.
Yozgat ve İlçelerinin hayvan ve hayvan maddesi sevklerinin önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Polat, hayvan sevklerinde hayvan sahiplerinin yanlarında bulundurması gereken sevk belgelerinin önemine değindi.
Güvenlik güçlerimizin yol kontrollerini hassasiyetle yerine getirmeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen Polat, “Büyükbaş –Küçükbaş ve diğer Hayvan Sevklerinde hayvan sahiplerinin nakil sırasında beraberlerinde bulundurmaları gereken belgeler ile Hayvan maddesi sevklerinde nakil sırasında bulundurulması gereken belgeler hakkında bilgiler vermek için burada toplanmış bulunmaktayız.
Büyük ve Küçükbaş hayvanların sevklerinde Güvenlik Kuvvetlerinin, yol kontrollerinde, hayvan veya hayvan maddesi sahiplerinin hangi belgelerini kontrol edecekleri, ilgili belgeler bulunmuyorsa sevk yapan kişilere cezai işlemler uygulanacaktır.”dedi.
Yurtiçinde hayvan ve hayvan maddesi taşıyan tüm nakil araçları yüklenmeden önce temizlenip dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade eden Polat, nakil araçların yüklenirken ve boşaltıldıktan sonra da temizlik ve dezenfeksiyona tabi tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Merkez Yozgat

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. benim anlamadığım bizim yerköye bu hayvancılık desteği niye yapılmıyor. tüm illere ilçelere hertürlü destek veriliyor bizim yerköye niye verilmiyor, bizim yerköye resmen üvey evlat muamelesi gösteriyorlar yazık günah değilmi

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji