YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Hemşerimiz Kaan Müjdeci’nin ilk filmi “Sivas” Venedik film festivali’nde ana yarışma’da!

Hemşerimiz Kaan Müjdeci’nin ilk filmi “Sivas” Venedik film festivali’nde ana yarışma’da!

Yerköy’lü hemşerimiz Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi Sivas, 27 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 71. Venedik Film Festivali’nin resmi yarışma bölümüne seçildi.
05082014sivasDünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapacak olan Sivas’ın yer aldığı yarışma bölümünün bu sene jüri başkanlığını ünlü Fransız besteci Alexandre Desplat üstleniyor.
Venedik Film Festivali’nde Türkiye’den en son 2008 yılında Semih Kaplanoğlu’nun Süt filmi resmi yarışma bölümünde yer almıştı. Sivas filmiyle Kaan Müjdeci ilk filmi Venedik Film Festivali’nde resmi yarışma bölümüne seçilen ilk Türkiyeli yönetmen oldu.
11 yaşında bir çocuk olan Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin bozkırda geçen hikayesinin anlatıldığı filmin başrollerinde Doğan İzci ve Çakır yer alırken, onlara profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik ediyor. Filmde profesyonel oyuncuların dışındaki bütün cast filmin çekimlerinin yapıldığı Yerköy’den özel olarak seçildi. Yerköy’de yaşayan Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar, Muttalip Müjdeci ve Hasan Yazılıtılaş filmin önemli rollerini üstlendiler.
İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen Sivas’ın çekimleri geçtiğimiz sene Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosunun da Kaan Müjdeci’ye ait olduğu filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlendi. Filmin müzik ve ses direktörlüğünü Cevdet Erek yaparken Ahmet Öğüt ise yaratıcı ve sanatsal katkılarıyla filme destek verdi.
“SİVAS” Film kadrosu ise şu şekilde sıralandı:
Yazan- Yöneten: Kaan Müjdeci
Oyuncular: Doğan İzci (Aslan), Çakır (Sivas), Hasan Özdemir (Hasan), Ezgi Ergin (Ayşe), Furkan Uyar (Osman), Ozan Çelik (Şahin), Muttalip Müjdeci (Muhtar), Banu Fotocan (Anne), Hasan Yazılıtılaş (Baba), Okan Avcı (Öğretmen).
Yapımcı: Yasin Müjdeci, Kaan Müjdeci, Ortak Yapımcılar: Nesra Gürbüz, Çiğdem Mater
Görüntü Yönetmenleri: Armin Dieroff, Martin Hogsnes Solvang, Sanat Yönetmenleri: Meral Efe Yurtsever, Emre Yurtsever, Kurgu: Yorgos Mavropsaridis, Müzik ve Ses Direktörü: Cevdet Erek, Kostüm Tasarım: Ayşe Yıldız, Uygulayıcı Yapımcı: Kaan Kurbanoğlu, Casting: Şafak Binay olarak bildirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji