YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Hüseyin Erdoğan, Tüketiciler Günü Kutlandı

Hüseyin Erdoğan, Tüketiciler Günü Kutlandı

15 Mart’ın “Dünya Tüketiciler” günü ve takip eden haftanın “Tüketiciler Haftası” olması nedeniyle Yerköy Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı tarafından Tüketiciler Haftası mesajı yayınlandı.
18032015erdoganTüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan tarafından yayınlanan mesajda: Kutsal bir görev olan TÜKETİCİ HAKKI’nın iadesi için kurulan tüketici derneklerinin sadece üyelerine değil, tüm tüketicilere ücretsiz hizmet sunduğunu, sunulan bu hizmetten tüketicinin aldığı hazzı, kendilerinin de yaşadığını belirterek, Tüm Tüketicilerin hasız diye düşündükleri tüm iş ve hizmetlerinde Derneklerine müracaat edebileceklerini belirtti.
Dernek Başkanı Hüseyin Erdoğan: 2014 Yılında Tüketici Sorunları Hakem Heyeti aracılıyla 3500 e yakın tüketici davasının sonuçlandırıldığını, bu davalardan % 99 nun tüketici lehine sonuçlandığını, tüketici aleyhine sonuçlanan davaların da tamamına yakının belge yetersizliği veya yetersiz bilgiden kaynaklandığını belirtti.
Hüseyin Erdoğan; 6502 Sayılı Tüketici Yasasına bağlı olarak yayınlanan Hakem Heyetleri Yönetmeliğine göre, 2015 yılı için değeri 2000 TL. ve altına kalan ticari ve zirai olmayan uyuşmazlıklarda, İlçe Hakem Heyetlerine müracaatın zorunlu olduğunu belirterek tüm tüketicileri hak arama konusunda cesaretli davranmaya çağırdı.
Erdoğan; Yerköy Tüketicileri Koruma Derneğinin 2008 yılında kurulduğunu, Türkiye genelinde aktif dernekler arasında yer alarak birçok haksızlıklara dur deme noktasında ilk dava kazanan dernek olduğunu belirterek, kurulduğu tarihten bu zamana kadar kısıtlı kaynaklarına rağmen özveri ile çalışarak toplumun bilinçlenmesi amacıyla konferanslar düzenlediklerini, el ilanları dağıttıklarını ve geçen sekiz yıl içerisinde büyük mesafe kat ettiklerin, hakem heyetine yapılan şikayetlerden öğrendiklerini belirtti.
Hüseyin Erdoğan Tüm Tüketicilerin Tüketiciler haftasını kutlayarak, geleceğin bilinçli tüketicilerinin yetişmesinde tüm insanlara büyük görevler düştüğünü belirterek, yasal hakkın kullanımında ahbap çavuş ilişkisinden vazgeçilmesini, kayıp olan veya olabilecek hakkın arana bilmesi için yapılan tüm mal ve hizmet alış-verişlerinde belge kullanılmasının kişilerin kendi menfaatlerine olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji