YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
İtfaiye anız yangınlarına karşı uyardı

İtfaiye anız yangınlarına karşı uyardı

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, yaz aylarında vatandaşları anız, ekin ve ot yangınlarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
18062013itfaiyeYerköy İlçemizde başlayan arpa, buğday hasatlarının yanı sıra hava sıcaklığı ile birlikte artan anız ve ot yangınlarına karşı çiftçileri ve vatandaşları uyaran Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, anız yakmanın “Çevre katliamı” olduğunun altını çizdi.
Bu yıl bol yağış nedeniyle kırsal bölgelerde ve piknik alanlarında büyüyen otların, havaların iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte yangına karşı daha duyarlı olunması gerektirdiğini belirten Nazlı, ekin, anız ve otların bulunduğu yerlerde vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Vatandaşların özellikle piknik alanlarında ve otların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaktıkları ateşleri tamamen söndürmedikçe bölgeden ayrılması gerektiğini ifade eden Nazlı, “Yaz ayları genellikle anız, ekin ve ot yangınlarının sıkça görüldüğü aydı. Yaz ayı boyunca vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.
Özelikle piknik alanlarının yanı sıra araç sürücülerinin içtikleri sigaraların izmaritlerini gelişi güzel atmaktadır.  Buda beraberinde yangınları getirmektedir. “dedi.
Basit ot yangınlarına müdahale ederken önemli bir yangına müdahalede geç kalınabileceğini ifade eden Nazlı, “Hem çevremizi, hem doğamızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamak için kırsalda ve ilçe merkezinde yangınlara karşı duyarlı olmalıyız.
Vatandaşlarımız 7/24 hizmetinde olduğumuzu bilmeliler. Oluşabilecek yangınlarda ilk müdahalenin çok önemlidir. Bu gibi durumlarda vatandaşların bilinçli olmalarının can ve mal kaybını en aza indiren sebeplerin başında gelmektedir. Vatandaşlar yangını gördüklerinde, yangın ihbar hattı olan 110’u arayarak ya da 0354 516 25 30 aramaları yada bilgi için 0542 644 26 38 telefon numarasını aramaları yeterli olacaktır.”dedi.
ANIZ YAKMANIN CEZASI
Çevre ve Orman Bakanlığınca yayınlanan 2872 sayılı Çevre Kanununun Ek-1 inci maddesinin (c) bendinde; “Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır.” denilmektedir ve aynı Kanunun 20 inci maddesinin (l) bendi gereğince “Anız yakanlara her dekar için ayrı ayrı idari para cezası verilir.
Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat arttırılır.” hükmü yer alıyor.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. yerköy belediye itfaiyesine islerinden dolayi basarilar dilerim allah yar ve yardimcilari olsun
    ayricalikla bacanagim selami ocak a da selamlarimi iletiyorum hayirli isler dilerim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji