YouTube

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %0,80
Jandarmadan üç ayrı bölgede tarihi eser operasyonu

Jandarmadan üç ayrı bölgede tarihi eser operasyonu

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, Yerköy ve Boğazlıyan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, İl ve ilçeler genelinde yaptığı üç ayrı operasyonda bin yıllık tarihi eserler ele geçirirken, 20 kişiyi de gözaltına alındı.
23122011eserYozgat Jandarma Komutanlığı, Yerköy ve Boğazlıyan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri üç ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 1’i polis olmak üzere 16 kişiyi gözaltına aldı.
İl ve ilçe Jandarma Komutanlıklarına bağlı ekipleri tarihi eser kaçakçılığı yapıldığına dair aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, Yozgat, Yerköy ve Boğazlıyan Jandarma Komutanlıkları ekipleriyle birlikte ortaklaşa operasyon düzenledi.
Jandarma ekipleri, Aşağısarıkaya köyünde ve Abdili köyü kırsalında eş zamanlı operasyon düzenledi.
Aşağısarıkaya köyünde M.S’nin (29) evinde yapılan aramada Kayseri’den satılmak üzere getirildiği öğrenilen 2 adet tarihi eser niteliği taşıyan heykel, 1 adet heykel başı ve çeşitli tarihi eser ele geçirildi.
Aynı anda Abdili köyü kırsalında ise taş oyma tarihi bir mezarı kazarak kaçak kazı yapan ve tarihi eserleri satmaya gelenlerle ilişkisi bulunduğu öğrenilen 5 kişi kazı yaptıkları anda suçüstü yakalandılar.
Eş zamanlı yürütülen iki ayrı operasyonda K.T (38), Ş.B (52), İ.A (23), M.A. A (41),A.K (45), H.E (62), M.Ö (32), M.S (29), H.S (51), B.O (40), M.Y (28) H.T (30) S.D (27) C.T (30) İ.D (23) ve N.K (57) isimli 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şahıslardan adliyeye sevk edilen B.Ö’nün Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak halen görev yaptığı öğrenildi.
Ayrıca, Yozgat merkez ilçeye bağlı Tavium Antik Kenti kalıntılarının bulunduğu Büyüknefes köyünde A.Y (46) isimli şahsın evinin bahçesinde Roma dönemine ait 1 adet Medüsa başı, lahit parçası, ve 1 adet üzerinde Medusabaşı ve çeşitli figürler bulunan bin200 kilogramağırlığında mimari yapıyı satmaya çalıştığı bilgisini alan Yozgat Jandarma Ekipleri, operasyon düzenledi.
Operasyonda tarihi eser kaçakçılığıyla alakalı olarak, A.Y (46), B.Ş, (49), O.Ş. (27) ve O.A. 40 isimli şahıslar gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji