YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Kaymakamlıktan, Köylerden Çöp Toplama Projesi

Kaymakamlıktan, Köylerden Çöp Toplama Projesi

Yerköy İlçe Kaymakamlığı, ilçe merkezine bağlı 56 köy’ün çöplerinin toplanması için proje hazırladı
31012012projeYerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, ilçemize bağlı 56 köyü kapsayan çöp toplama projesinin gerekli mercilere sunulduğunu belirti.
Gale, “İlçemize bağlı 56 köyümüz mevcut olup, bu köylerimizin yol ve su problemleri giderilmiş, bu güne kadar 45 köyümüzün kanalizasyonu yapılarak hizmete açılmıştır.
Köylerimizin en büyük sorunu çevre temizliğidir. Köy içinde çevre temizliği köylüler tarafından yapılmakta ise de, yapılan bu temizlik sağlıklı bir şekilde yapılmamaktadır. Köy ziyaretleri ve denetimleri sırasında köylerde çöplerin, hayvan dışkılarının, naylon bidon ve poşetlerin köy içinde gelişi güzel atıldığı ve bununda çevre temizliğini büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkilediği, muhtelifte olsa köylerimizde bundan dolayı hastalıkların meydana geldiği görülmektedir.
Yani bu atık maddelerin çevreye olduğu gibi sağlık yönünden de olumsuz etkisinin olduğu bir gerçektir. İlimizde Katı Atık Birliğinin mevcut olması, İlçemiz içinde bir avantaj olması nedeniyle, Birliğimiz tarafından köylerimizdeki çöplerin ve katı atık maddelerinin toplanarak, İl Katı Atık Birliğine götürülerek teslim edilmesi düşünülmektedir.
Birlik Tüzüğümüzün amaç kısmının 1. maddesi, İlçe Merkezi ve Köylerdeki her türlü sağlık, eğitsel, kültürel, truzim, gençlik ve sportif faaliyetlerini v.b. hizmetleri ya yapar ya da yapan kuruluşlara yardım eder. Çevrenin temiz tutulması ve köydeki vatandaşlarımızın sağlık yönünden hastalanmamaları için Birliğimiz tarafından çevre temizliği konusunda proje hazırlanmıştır.
Proje gerekli mali desteğin sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İl Özel İdaresi Plan Proje İnşaat ve Yatırım Müdürlüğü sunulmuştur.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Gale Mali Proje Temiz Ya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji