YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
KAZANIMLAR….

KAZANIMLAR….

hozbay1Güneşin peşinden koşarken ayağının altındaki karanfilleri ezmek,
Çoğu kez bir şeyi elde edeceğiz diye bir çok şeyi heba ederiz de , işin sonunda ancak gerçeğe vakıf oluruz.
Kuran ile yola çıkıp sonradan bir bakarız ki kendimizi ahiretin çizgisinde değilde boğazımıza kadar dünyanın foseptik çukurunun içerisinde buluruz.İçimizdeki şeytanı yönetemessek şeytan döner bizi yönetir .Herkesin bir şeytanı vardır oda kendi nefislerimizdir.Şeytana euzu besmele çektikmi uzaklaştırırız lakin ya içimizde nefs dediğimiz bizim damarlarımızda gezen şeytandan nasıl korunacağız.
Güç ve.İktidar cenabı hakkın kullarına dinine hizmet etmesi için vermiş olduğu bir nimettir.Güç ve iktidarı gayenin dışına çıkıp kullanmak hizmet için verilen bir nimetin esiri olmaktan başka bir şey değildir.O güç ve iktidarın artık o kişi esiri olmuştur.
Hani derler ya nereden nereye diye , temiz ve halis niyetlerle yola çıkıp yolda bu niyetlerimizin yüzü suyu hürmetine edindiğimiz kazanımlar nefsimizin elinde bizim için bir silaha dönüşmemesi gerekir.
Bir insanın hertür konuda gerek maddi gerekse manevi terakkide ( ilerlemede ) edinmiş olduğu kazanımlar herne surette olursa olsun kazanımın sebeb olduğu umdelere sarf edilmesi gerekir.
Bu uğurda yapılacak olan usul yanlışları tümden kazanımın heba edilmesine sebeb olur .
Yıllar önce bir ekonomi dergisinde ; muhterem diye yad edeceğim Kamuran ABACIOĞLU  abimizin bir yazısında okumuştum;
Emevi devletini yıkıp Abbasi devletini kuran Türk komutanlardan Ebu Müslüm Horasani’nin ; ONLAR DÜŞMANLARINI KAZANMAK İÇİN , YAKIN TUTTUKLARI DOSTLARINI KENDİLERİNE UZAK TUTUP ,UZAKTA OLAN DÜŞMANLARINI KAZANABİLMEK İÇİN DÜŞMANLARINI KENDİLERİNE YAKIN TUTTULAR. AMA SONUNDA BAKTILAR Kİ YAKIN TUTTUKLARI DÜŞMANLARI KENDİLERİNE DOST OLMADI , UZAK TUTTUKLARI DOSTLARIDA KENDİLERİNE DÜŞMAN OLDULAR VE YIKILIP HEBA OLUP GİTTİLER sözü ,  bu ifadeyi çok güzel bir mahiyette anlatır.
Elimizdekileri , elimize geliş gayesine göre sarfeylersek , gayesine uygun bir iş yapmış oluruz aksi takdirde yazının başında , başlangıç cümlesinde yazdığımız gibi ; GÜNEŞİN PEŞİNDEN KOŞARKEN MEĞERSE AYAĞIMIZIN ALTINDAKİ KARANFİLLERİ EZMİŞ OLURUZ DA  HABERİMİZ OLMAZ .,,,  Vesselam
 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji