YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
KAZANMAK ve KAYBETMEK

KAZANMAK ve KAYBETMEK

hozbay1Kazanmak, yılların emeğiyle olurken; kaybetmek anlık bir olaydır. Tıpkı elde ettiğimiz tecrübeler gibi. İnsanoğlu sanki elindekinin kıymetini kaybetmeden anlamayacakmış gibi. Çoğu zaman tecrübeyle birlikte acıyı yaşarız. Mutluluklardan tecrübe edinmek olabilir ama acılar kadar ders verici değildir. Kaybettiklerimiz bize kendimizi hayata karşı yenilmiş hissettirir. Bir an gelir pes eder ve en dibe ineriz. İçimizi sarmaya başlayan karanlıkla beraber belirsizliğin için bizde kaybolmaya başlarız.
Kaybetmek yada kazanmak önemli değildir önemli olan o anın güzelliğini tadını çıkarmaktır. Hayat ta bazen kaybetmek gerekir tecrübe edinmek için bazen de kazanmak gerekir ne kadar güzel olduğunu bilmek için. İşte tüm mesele bu kazanmakta kaybetmekte önemlidir insan yaşamında…
Her yenilginin bir kazancı vardır. Seçenekler karşısında bazen kaybedersin; bazen kazanırsın. Hayat her zaman istediğimiz yollardan geçmez. Dünya hali işte bir sürü seçenekten ibaret…
Aslında durup düşünsek ve savaşmaya gayret etsek, mücadele etsek sorunlara karşı bir çıkış yolu mutlaka olacaktır. Aldığımız her yenilgilerden kendimiz için olumlu olacak dersler çıkarmak gerekiyor. Bazenler kazanmak için önce kaybetmek gerekir. Kaybettiklerinin yanında yeni kazançlar elde etmiş olacaksın. Önemli olan pes etmeden kendine yeni bir seçenek oluşturmaktır. Asıl marifet iki seçenekten birini seçmek değildir. İki seçeneğin yanına bir üçüncü seçeneği koymaktır.
Yürümeyi öğrenmek için ne kadar yere düştüğümüz belli bile değildir. Eğer düşmeden yürümeye başlasaydık bugün koşabiliyor olmazdık. Her yere düştüğümüzde bir yenilgi alırken nasıl adım atmamız gerektiğini öğrendik.
VESSELAM

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji