Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiören’de Heyelan Çukuruna Düşen Genç Son Anda Kurtarıldı

Ankara’nın Keçiören ilçesinde heyelan bölgesindeki çukura düşen 17 yaşındaki İ.S., ekipler ve mahalle sakinlerinin yardımıyla kurtarıldı. Daha önce aynı bölgede bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, vatandaşlar acil önlem çağrısı yaptı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde heyelan bölgesindeki çukura düşen 17 yaşındaki İ.S.,

Ankara’nın Keçiören ilçesi Kanuni Mahallesi’nde, heyelan nedeniyle oluşan çukura düşen 17 yaşındaki İ.S., ekiplerin ve mahalle sakinlerinin ortak çabasıyla kurtarıldı. O anlar, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay, saat 21.30 sıralarında Kanuni Mahallesi Şehit Uğur Akgündüz Caddesi ile 930’uncu Sokak çevresinde, daha önce heyelan yaşandığı için etrafı tellerle çevrilerek girişin yasaklandığı bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, bölgeye giren iki gençten biri olan İ.S., zemindeki dengesizlik sonucu heyelan çukuruna düştü. Yanındaki arkadaşının yardım çığlıklarını duyan mahalleli durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Uzun uğraşlar sonucu, çukura uzatılan halat yardımıyla çıkarılan genç, hafif yaralı şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mahalle sakinlerinden Muharrem Çintal, daha önce de aynı çukura bir kişinin düşerek hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bugün yine benzer bir olay yaşandı. Tel örgülerle çevriliydi ama yeterli değil. Gençlerden biri çukura düştü, arkadaşının yardım istemesiyle hemen müdahale ettik. Ekiplerle birlikte biz de destek verdik. Neyse ki çocuk kurtarıldı. Ama bu son olmayabilir. Acilen önlem alınmalı” dedi.

9 Bina Boşaltılmıştı
2023 yılından itibaren bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle Şehit Uğur Akgündüz Caddesi ve çevresindeki 9 riskli bina boşaltılmış, sonrasında bu yapılar yıkılmıştı. Yıkımın ardından bölgede zemin iyileştirme çalışmalarına başlanmıştı. Ancak mahalle halkı, alınan önlemlerin yetersiz kaldığını ve daha etkili bir çözüm gerektiğini belirtiyor.