YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Keklik ve sülün üretimine hız verildi

Keklik ve sülün üretimine hız verildi

Çevre ve Orman Bakanlığı, tabii değerlerimiz olan keklik ve sülünlerin tabiattaki devamlılığını sağlamak ve gelecek nesillerin bu zenginlikten mahrum kalmamaları gayesi ile keklik ve sülün üretimine hız verdi.
07012010keklik Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı istasyonlarda sülün ve keklik üretimi yapılarak hem keklik ve sülünlerin tabiattaki devamlılığını sağlamak hem de tabii hayatın korunması hedefliyor.
Yapılan üretim çalışmaları sonucu 2003–2010 yılları arasında 102.779 keklik ve 97.976 sülün olmak üzere toplam 200.755  kanatlı hayvan  tabiata salındı.
Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yozgat, Samsun Gelemen, Bursa Ovakorusu ve İstanbul Polonezköy sülün; Kahramanmaraş Kapıçam, Gaziantep ve Afyonkarahisar Şuhut keklik üretim merkezleri sağlıklı ve planlı şekilde üretime geçmiş ve yıllar itibari ile üretim hedefleri olduğu belirtildi.
Konu hakkında açıklama yapan yetkililer “Belirlenen hedefler doğrultusunda 2011 yılında 43.000 keklik ve 17.000 sülün olmak üzere toplam 60.000 adet kanatlı yaban hayvanı tabiata bırakılacaktır. Keklik ve sülün dışında Tokat Tavuğu, Turaç ve Çil Keklik üretimi için deneme üretimi çalışmalarına başlanmış olup alınan neticelere göre söz konusu kanatlı hayvanların da üretimine geçilecektir.
Türkiye biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Ülkemizin sahip olduğu bu zenginliğin kaybolmaması için, tabii yaşam ortamlarının tahrip olmaması, yanlış tarım uygulamalarının yapılmaması ve kontrolsüz zirai ilaç kullanımının engellenmesi şarttır. Ayrıca bilinçsiz avlanmaya da son verilmelidir.
Üretilen keklikler çiftçilerimizin süne mücadelesinde de büyük fayda temin etmektedir. Böylece kimyevi mücadele yerine biyolojik mücadele yapılmaktadır. Netice olarak da tabiatta zararlı zirai mücadele ilaçlarının kullanımının azalması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan zorluklarla üretilip tabiata salınan bu kanatlılara sahip çıkmalarını özellikle bekliyoruz.”ifadelerinde bulundular.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji