YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi

Yerköy İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Yerköylü çiftçilere yönelik “Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi” konulu bir konferans verildi. Konferansta daha çok kırsal alanlarda gelir düzeyinin yükseltilmesi ve çiftçilerin kırsal alan yatırımlarının desteklenmesi konularında bilgi verildi.
07042011tarimTarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında Yozgat İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Birimi Ziraat Mühendisi Mutlu Büyükyılmaz, Ziraat Mühendisi Yaşar Tanrıverdi ve Tekniker Kamil Koç, Yerköylü çiftçilerimize kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi konusunda çeşitli bilgiler verdiler.
Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Yerköy İlçe Tarım Müdürü Fatih Satıcı, Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçe tarım müdürlüğünde görevli teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Gerçekleşen konferansta, ekonomik yatırım projeleri ve makine ekipman alımlarının desteklenmesi projeleri hakkında çeşitli bilgiler verildi.
          Yozgat İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Birimi Ziraat Mühendisi Mutlu Büyükyılmaz, “Günümüzde tarımsal üretim faaliyetlerinde en önemli sorun; ürünlerin işlenmesi, depolanması ve pazara sunulmasıdır.”dedi.
Büyükyılmaz, “Bu nedenle üretilen ürünlerin sağlıklı bir şekilde depolanarak en uygun şekilde piyasaya sunulması, bunun için yapılan yatırımlar sonucunda istihdamın arttırılması, piyasada rekabet gücünün yükseltilmesi Kırsal kalkınma Destekleri projesinden beklenen sonuçlardandır.
Ayrıca basınçlı sulama sistemlerinin kurulması ile sulanabilir alanların daha verimli kullanılması sağlanacaktır. Bunların yanında sağlanan Makine ekipman desteği ile de hibe faydalanıcılarının makine parkı yenilenmekte ve modernize edilmektedir.
          Bu yıl uygulamaya konulan 6. etap programı için Tarım il Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi yatırımcılarımızın proje başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Önceki etaplarda olduğu gibi bu etapta da hibe desteği oranı %50 olarak belirlenmiştir. Ancak önceki etaplarda ekonomik yatırımlar için desteklenen üst limit 500.000 TL’ den 600.000 TL’ ye, yükseltilmiştir.
Önceki yıllarda bireysel başvurular için 100.000 TL olan üst limit 6. etapta 150.000 TL olarak belirlenmiştir. 6. Etap programında proje uygulamak isteyen yatırımcılarımızın uygulamak istedikleri projeler için Tarım İl Müdürlüğüne 9 Mayıs 2011 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
         Ekonomik yatırımların dışında uygulanan Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ise 2007 yılından bu güne kadar çiftçilerimizce satın alınan 1.493 muhtelif makine ve ekipman için 6.147.156 TL hibe desteği ödenmiştir. 
Makine ve ekipman alımları için başvuru formları İlçe Müdürlüğümüzden temin edildikten sonra başvuru dosyası İl Müdürlüğümüze teslim edilecektir. Makine Ekipman Desteği Son başvuru tarihi ise 25.04.2011’dir.”dedi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji