YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Kızılay Kan Bağışı Tırı Yerköy'de

Kızılay Kan Bağışı Tırı Yerköy'de

Yerköy ilçemize gelen Kızılay kan bağışı tırı, ilçe halkından yoğun ilgi gördü.
20052013kanTürk Kızılayı’na ait Kan bağış tırı, Yerköy’de kan vermek isteyen vatandaşların bağışlarını kabul etti.
Haşim Kılıç Mahallesi Nafiz Faruk Erbaş Caddesi Yerköy istasyon meydanı’nda kurulan kan bağışı tırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kızılay Yerköy Şube Başkanı Halit Altındaş, sağlıklı olan herkesin kan vermesi gerektiğini belirterek, “Bilindiği gibi trafik kazalarında, ameliyatlarda, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda kana acil ihtiyaç duyulmakta. İnsanlarımız kan merkezlerine, kan ihtiyacını giderebilmek için başvurmaktalar.
Türk Kızılay’ına ait kan merkezleri de bu isteklere cevap verebilmesi için, kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmekte. Bunun için sağlığı yerinde olan kişilerin kan vermesi gerekir” dedi.
Kızılay kan bağışı tırı Doktor Selçuk Cansız, kan bağış kampanyalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve bu kapsamda kan tırı ile ilçeleri gezerek vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.
Kan bağışında bulunmanın öneminden de bahseden Cansız, ”Kan yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan ve kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastalarımız, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlarımız, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır.”dedi.
Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla çeşitli kan bağış etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Cansız, ”Bu konuda halkımızın kan bağışına destek olacağına inanmaktayız. Kan bağışında bulunan Yerköylü hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliriz.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji