YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %3,10
Kur’an Öğrendiler  Sevindiler!

Kur’an Öğrendiler Sevindiler!

Yozgat Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği tarafından mahalleli bayanlara yönelik Kur’an Kursu düzenlendi.
12062012camiiKış boyu kursa gelen bayanlar arasında dereceye girenlere Cami Derneği tarafından çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, ütüye hatta fincan takımına kadar bir kamyon dolusu beyaz eşya hediye edildi. Renkli görüntülerin oluştuğu hediye dağıtım töreninde bayanlar “Önemli olan hediyeler değil, edindiğimiz Kur’an bilgisi ve aşkı” dediler.
Yozgat’ta topluma yönelik düzenlediği etkinliklerle her zaman örnek olan Yozgat Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel ve Yardımcısı Bedrettin Lekesiz, bu kez hem Kur’an bilmeyen mahalleli bayanlara Kur’an öğrettiler hem de verdikleri hediyelerle yüzlerini güldürdüler.
Bir kış boyu Kur’an Kursu’na katılan yaşları 18 ile 60 arasında değişen 60 bayandan 48’ine cami bahçesinde düzenlenen törenle beyaz eşyalardan oluşan hediyeleri dağıtıldı.
Törene İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, Muhtarlar Derneği Başkanı Nurettin Koç, Aşağı Nohutlu Mahallesi Muhtarı Rasim Demirkapak ve kursiyer bayanlar katıldı.
Törende konuşan Müftü Yardımcısı Nasup Yaylagül, her Müslüman’ın Kur’an-ı Kerim’i okuyup, anlaması gerektiğini söyledi.
Yaylagül, kursu düzenlenen Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği yöneticisi imamlara teşekkür etti.
Kevenli Burun Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel, mahalleli bayanlara yönelik düzenledikleri kursun sonunda söz verdikleri gibi hayırsever vatandaşların desteği ile temin ettiğimiz çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü, fincan takımı, mikro dalga fırın gibi çok sayıda ürünü tüm kursiyer bayanlara derecelerine göre hediye ettiklerini söyledi.
Kayabel, kursa katılarak Kur’an öğrenen bayanları gösterdikleri özveriden ötürü kutlayarak, Kur’an öğrenmek, dini bilgileri edinmek isteyenlere kapılarının her zaman açık olduklarını söyledi.
Başkan Yardımcısı Bedrettin Lekesiz de kursa kayıt olan 60 kursiyerden devam eden 48’ine hediye verdiklerini söyledi.
Lekesiz; “Yaz Kur’an Kurslarını da inşallah bu sene Yozgat genelinde bir kampanya başlatarak puanlama yöntemi ile ilk 300’e giren öğrencilerimize bu sene Yozgat genelinde sürpriz hediyeler dağıtacağız inşallah. Bunu da Yaz Kur’an Kursu dönemi sonunda Müftülüğümüzün nezaretinde güzel bir organize ile çocuklarımıza hediyelerle onları memnun edeceğiz” diye konuştu.
Kursa katılarak Kur’an-ı Kerim öğrenen bayanlar da kursu düzenleyen Kevenli Burun Cami imamlarına teşekkür ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji