YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Kutlu Doğum 2013

Kutlu Doğum 2013

19042013ogedaySevgili hemşerilerim, bu haftaki yazımızın konusu KUTLU DOĞUM ve İNSAN ONURU’dur. Bu yıl 14 – 20 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan’’Kutlu Doğum Haftası süresince ‘’Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” teması Vaaz ve Hutbelerin yanında ülkemizin bütün İl ve İlçelerinde düzenlenecek konferans, panel ve sempozyumların konusu olacaktır.
Günümüz zorlu dünya şartlarında şiddetin çoğalması, insanlık onurunu zedeleyen hâdiselerin her geçen gün artması, pervasızca işlenen cinayetlerin artması gibi vahim olayların  gündemden düşmediği bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak ‘’Hz. Peygamber ve İnsan Onuru”nun seçilmiştir. Konu hakkında toplumsal bir duyarlılık oluşturmak, insan haysiyet ve onurunun bütün yönleri korunması sadece Diyanetin değil, takdir edersiniz ki hepimizin görevidir. İnşallah bu etkinlikler bir nebze olsun olumsuz pek çok pervasızlığı ortadan kaldırı ve insanımızı bilinçlendirir.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde neler yapılacağını geçen haftaki Cuma Hutbesinde sayın müftümüz açıkladılar. Ne kadar güzel ve çok etkinlik yapılıyor ve yapılacak inşallah. Pazartesi günü Belediye Düğün Salonumuzda İNSAN ONURU konulu konferans veren Bozok Ünv. İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Ahmet BEDİR’i dinlerken onun anlattığı dünya ile gerçekte yaşadığımız dünya arasında dağlar kadar fark olduğunu bir kez daha gördük. Hocamız sağ olsun salonu dolduran hemşerilerimizi yurtdışından ve kendi insanımızdan verdiği örneklerle bilgilendirmeye çalıştı. Artık kanıksadığımız bir cümle haline gelen Akif’in dediği “Avrupalıların işi bizim dinimiz kadar temiz; bizim işimiz de onların dini kadar… ” zihniyeti almış başını gidiyor maalesef.
Allah insanoğlunu diğer yarattığı her şeyin üzerine yaratarak onu şerefli kılmıştır ve bunu da yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde de belirtmiştir. O’nun yarattığı en güzel ve EN onurlu varlık olan biz insanlar neden O’na layık olmaya çalışmak yerine Şeytanın istediği şeyleri yapıyoruz anlamış değilim. Hepimizin az çok hatası günahı vardır, “Beşerdir şaşar.”  Diyor şair; ama bu şaşkınlıktan bir ders çıkararak bir adım geri atmak ve tövbe etmek yerine devam etmek daha çok günah olsa gerek. Allah hepimizi nefsimizin dürtülerinden uzak etsin. Mesele zaten o ince noktada durabilmektir. Rahmetli anam ( ki ben babanneme ana derdim) durup durup “Git şeytan kör gözüne lanet.” Derdi de çocukken pek algılayamadık; ama sonra sonra anladık ki gerçekten şeytan vesvese ile insanın aklını çelmeyi bekliyor. Bize düşen bunu bilmek ve görebilmek. Etrafımızda olup biten olumsuzluklara, İNSAN’a yakışmayan hal ve hareketlere banane demeyerek müdahale etmek görevimiz olmalıdır.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz de (sav), hayatı boyunca kendisine onca eziyet yapan düşmanlarının bile İNSAN ONURU ile oynamamış ve her halükarda ona saygı duymuştur. Çünkü O, insanın yaratılışındaki şeref ve onuru biliyordu. En şereflimiz olarak da Allah O’nu bize elçi olarak gönderdi ki yanlışa sapmayalım, doğru yoldan ayrılmayalım diye. O mübarek insan, hayatının her safhasında ÖRNEK İNSAN olmaya çalışmıştır. Kendisine kötülük yapanlara bile iyi niyet ve hoşgörü ile yaklaşıp onları kendisine ve dinimize âşık etmiştir. Peygamberimizin hayatını okuyunca daha iyi anlıyor insan, bu dünyaya gönderiliş gayemizi.
Buradan hareketle insan olarak yaratılmanın verdiği onur ve şerefle de hoşgörülü, yardımsever ve iyi bir insan olmalıyız. Bazılarınız içinden İYİ İNSAN KRİTERLERİ kişiden kişiye değişir diye düşünebilir. Ama öyle değil bana göre; iyi insanın, şerefli insanın yapacağı yapabileceği şeyler bellidir. Şerefli insan riyakar olmaz, haram yemez, günahtan uzak durur, yalan söylemez, kul hakkı yemez, iki Müslümanın arasına nifak sokup kenardan izlemez, paraya ve maddiyata tapmaz vs vs. uzatabiliriz. Bu durumların neresi kişiden kişiye değişebilir soruyorum sizlere? Eğer böyle düşünüyorsak kendimizi kandırıyoruz demektir, yapmayın Allah aşkına? Allah’ın bizi yaratma sebebine dayanarak bile bu yanlışları yapmamamız gerekir. Yaratılanı sevmeliyiz Yaradan’dan ötürü ve onun yaratılıştaki şeref ve haysiyetine uygun yaşamalıyız. Bu vesileyle, Kutlu doğum Haftanızı kutlar, sağlık ve huzur dilerim. Selam ve saygı ile…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji