YouTube

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,50
“Madde Bağımlığı Konferansı” tüm hızı ile devam ediyor

“Madde Bağımlığı Konferansı” tüm hızı ile devam ediyor

Yerköy ilçemizde öğrencilere “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” konferansı tüm hızı ile davan ediyor
26122012maddeYerköy Toplum Sağlığı Merkezi, Yerköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Şehit Mehmet Tez Lisesi öğrencilerine “Madde Bağımlılığı” konulu konferansı düzenledi.
Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Ali Alparslan Uyar, Yerköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi idari personeli, Şehit Mehmet Tez Lisesi idari personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Gerçekleşen konferansta, öğrencilere ve öğretmenlerine yönelik verilen “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” konferansında konuşan Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Ali Alparslan Uyar, Gençlerin sosyal, kültürel faaliyetlere katılımlarının sağlanarak kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla madde kullanımı ve bağımlılığını önleme, bağımlılık yapıcı maddelerin zararları konularında çeşitli bilgiler verdi.
Uyar, Madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, bağımlık süreci, bağımlı olanların kaybettikleri, bağımlı olmayanların kazandıkları, bağımlılık yapan maddelere temas yaşı, sigara ve alkolün zararları, alkolün trafik kazalarına olumsuz etkileri, tedavi merkezleri, gibi konularda bilgiler verilirken; bağımlılığın bir süreç olduğu hatırlatılarak, bu sürecin uzayan giden bir yola benzediği ve başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerden kurtulmak için bu yolda fazla mesafe gidilmeden dönülmesi gerektiği belirti.
Uyar, “Küresel bakış açısıyla bugün, madde kullanımı bireyin kendini köleleştirdiği bir durumdur. Bağımlılık; bireyle madde arasında kurulan ve bir süre sonra bireyin özerkliğini ve özgürlüğünü ortadan kaldıran bir sürece ulaşmaktadır.
İnsan tutum, davranış ve duyumsaması üzerindeki yıkıcı etkileri nedeniyle birey seçtiği nesne karşısında çaresiz bir köle haline gelmektedir. Toplum bu hale gelmiş bireyin katkılarından, gücünden, emeğinden ve daha önemlisi bireyin kendinden yoksun kalmaktadır. Yeryüzünde pek çok ulusun ve geniş bir nüfus grubunun bu etki ile sarsıldığını var sayarsak, tüm toplumların hangi boyutta kayıplara uğrayacağını kolayca çıkarabiliriz. Çağımızın en önemli sorunu olarak tanımlanan madde kullanım ve bağımlılığı, uluslar arası düzeyde tüm toplumları da, etkisi altında bulundurmaktadır. Bu durum, devletlerin önlem ve politikalarında öncelikli ve ortak ele alınması gerektiren bir konu haline gelmektedir. Dolayısıyla yalnızca bu konuya bağlı ortak ülkeler arasında ciddi bir işbirliğinin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji