YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Mahalle sakinleri park istiyorlar

Mahalle sakinleri park istiyorlar

Yerköy Karaşar mahallesi’nde bulunan çocuk oyun parkı, kullanılamaz hale geldi.
260702013parkKaraşar mahalle Ekin sokağında bulunan çocukların faydalanabilecekleri park alanlarının olduğunu belirten mahalle sakinleri, park içerisinde bulunan oyun alanlarının ve park içerisinde bulunan otluk alanın parkın atıl bir duruma getirdiğini belirttiler.
Parkın Yerköy belediyesi tarafından yıllar önce yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden Osman Eker, çocuk parkının otluktan girilmediğini, araç gereçlerinin kullanılmaz halde olduğunu ifade etti.
Mahalle çocuklarının çocuk park alanı olmadığı için çocuklarını evlerinden dışarı çıkaramadıklarını ifade Eker,  “Mahallemizde bulunan parkımızın adı Şehit Ali Salmalı parkı diye geçiyor. Şehidimizi adı verildiği bu parka yıllardır belediye tarafından her hangi bir çalışma yapılmadı, bu durum şehidimin ismi verilmiş olan parka yakışmamaktadır. Parkın içinde yıllar önce yapılmış salıncaklar var ama zincileri falan hiç bir şey bulunmakta, tabu bunun yanlarında bulunan çocuklarımızın oyna bileceği oyun alanları kullanılmaz ve eskidir.
Tabi tek sorun oyun olanlarının olmaması değil, neredeyse içinde 1 metreyi bulan otlar mevcut, belediye ekipleri bu otları yıllardır gelip temizlemiyor tabi hayliyle otlar büyüdükçe park malzemeleri de kullanılmadıkça atıl bir park haline gelmiştir.
Park olmadığı için çocuklarımız yaz tatillerinde evde oturarak veyahut evlerimizin bahçesinde zamanlarını geçirmeye çalışıyorlar. Bu konuda şehidimizin adı verilen bu parkın düzenlenmesi ve çocuk parkı alanın yenilenmesini istiyoruz.”dedi.
Yıllardır, el atılmayan bu parkın bir an önce mahalleye kazandırılmasını isteyen mahalle sakinlerinden Elife Arslan ise “Benim torunum veyahut mahallemizde bulunan çocuklarımızın oynayacakları bir park olmadığından dolayı mahallemizin farklı noktalarında arkadaşları ile oyun oynayama gidiyor tabi bu durum bizleri çok korkutuyor. Bugün televizyonlarda izliyoruz çocuklara araba çarpıyor, kaçırılıyor gibi.
Bizler bu korku içinde yaşamak istemiyoruz, evimizin önünde bulunan bu parkın adına yakışır bir şekilde düzenlenmesini, gerekli düzenlemeler sonrasında oyun alanlarının oluşturulmasını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. dr sadık ahmet parkına gidiyoruz orası bile berbat ne salıncak var düzgün nede kayak.hepsi kırılmış dağılmış.Yerköyün en büyük eksikliği estetik yerlerin olmayışı ve esnafların insanlara davranış tarzı.Artık kendimize konuşmamıza nezaketimize dikkat edip kaba davranışlardan uzak durmalıyız.Ancak böyle yerköy olarak ileriye sıçrayabiliriz

  2. Ertuğrul Bey çok doğru söylemişsiniz.İnsanlar Yerköy’de istemesini bilmiyor,İsteyenlere de külhan beyi tavırlarla karşılık veriliyor.Böyle çağdaşlık böyle hoşgörü olmaz.Esnafın %70 i gerçekten vurguncu.İnsana müşteriye değer vermiyorlar.Park bahçe sosyal alan eksikliği yollardan sonraki en önemli sorun.Aslında yol ile alakası olmamasına rağmen yerel yöneticilerin encümenler dahil tamamen duyarsız kaldığı bir durum.Çocuklarının ,torunlarının tozun çamurun çöpün içinde oynamaları onların hoşuna gitmiyordur sanırım.İlkönce insana kıymet verin herşey bizim için sonuçta.

  3. sayın vali il özel idare müd .demişlerki artık köylerde şahirlerde olan her imkandan yararlanacaklar öylere park köyün içerisini taş yapması için talimat vermiş ben karaşar mah.oturuyorum burda bana bir park göstersinler böyle bir şey anca yerköyde olur bu bir ilk mahallemizde sadece parkın adı var yeri var ama parkla hiç alakası yokgelin görün kim haklı belediye başkanına söylüyorsun adamın hiç umrunda değil seni dikkate bile alnıyor seçim geliyor hiçkimse dikkate almasın dinlemesin ama gel gör ki biz yerköylüyüz abi ne hakkımızı ararız nede dile getiririz sadec e meydanlarda birde başkan olmayacak o zaman neler söyleriz asarız keseriz ama gel görki hiç bir şey yapamayız her şey dilde

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji