YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
MERHABA…

MERHABA…

hozbaySelam hem yaşadığımız coğrafyanın, kültürümüzün hem de dinimizin bize öğrettiği çok yüce bir haslettir. Kalpleri keşfeden, ülfet ve sıcaklık yayan, gönülleri hoş eden bir kelimedir , “merhaba”
Hepimizin malumudur, bir cemaate uğrayıp selam verdiğimizde, orada bulunanlar(sayıları ne olursa olsun)teker teker içeriye henüz girene sıcacık bir şekilde “merhaba” der. Sonra diğer, diğeri, diğeri… Merhaba içeri giren kişiye değer biçildiğini, ona kıymet verildiği en önemlisi fark edildiğini gösterir. Cemaatin içinden birilerinin -selamını alsa bile-“merhaba” demeyişi yanlış anlamalara sebep olur. Kendisine merhaba denilmeyen insanın beyninde şüpheler oluşur. Yoksa bana karşı bir kin’i mi var? Kıskançlıktan mı? Yoksa kibirden dolayı mı bu cevap vermeyişi? Bazen merhaba demeyenle karşılaşıldığında sebebi sorulur verilen cevapta genellikle: kusura bakma dalmışım demek ki şeklinde olur çoğunlukla…
Merhaba sözcüğü hoş geldin, sefa getirdin “ benden sana zarar gelmez” anlamlarıyla yüklenmiş gerçekten muhterem bir kelimedir.
Naçizane bendenizde yerkoy gazetesine “merhaba” diyorum…
Hususen bu siteyi takip eden, ziyaretleriyle şereflendirenlere de “merhaba”
Bu köşeyi imkanımıza sunup sizlerle buluşma olanağı sağlayan Gazetenin imtiyaz sahibi Sayın Yakup KAYHAN bey’e ve Mahdumu Ferhat KAYHAN kardeşime buradan çok teşekkür ediyorum.
Merhaba faslından sonra isterseniz kısa ve öz bir mahiyette kendimi sizlere takdim edeyim. Anadolu’nun en uç kuzeydoğu noktasında, Artvin’in Borçka ilçesinde miladi 1979 yılında dünyaya gelmişim. ilköğrenim ve liseyi ilçemde okudum. Yüksek okulum ise Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesinde iktisat bölümünü okudum.
Haftanın belirli günlerinde güncel konularda , siyasi ,dini ve tarihi konularda doyurucu yazılarımızla sizlerle buluşmuş olacağız.
Bugünkü köşenin konusu Merhaba ve tanışma mahiyeti taşıyor. Bir sonraki yazımızda asıl konularla birlikte, problemleri dile getirirken sadece problem ve şikayet etmek değil farklı bir yöntem olan problemlerin giderilmesi için çözümler üreterek karşınıza çıkmak dilek ve temennisi ile Mevla teala’ya emanet olunuz,
ALLAH’a ısmarladık, sağlıcakla kalın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji