YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Mevsimlik tarım işçiler yardım bekliyor!

Mevsimlik tarım işçiler yardım bekliyor!

Yerköy İlçemize, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, tarım alanlarında çalışmaya başladı. İşçiler kendileri için kurulan çadırlardan dolayı devlet yetkililerine teşekkür ederken, elektrik sıkıntılarının çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.
22062012mevsimlik‘Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP)’ kapsamında, Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kurulan çadırlar, tarım işçilerinin barınma, ulaşım, eğitim, tuvalet ve banyo gibi birçok ihtiyacının karşılanacağı şekilde düzenlendi.
Şanlıurfa’dan Yerköy ilçemize bağlı Akpınar köyüne gelerek çadırlara yerleşen tarım işçileri, kendilerine bu imkânları sağlayan yetkililere teşekkür etti.Tarım alanlarında çalışan işçilerin çadırda bekleyen küçük çocukları da kaldıkları çadırda elektrik olmasını istiyor. 3 aydır televizyona hasret kaldıklarını belirten çocuklar, “Çadırda elektrik olmadığı için televizyon izleyemiyoruz. Annelerimiz gün boyu çalıştığı için çadıra yorgun dönüyor. Buna bir de elektrik olmaması eklenince karanlıkta büyük sıkıntılar çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Tarım işçileri sabahın erken saatinden itibaren pancar ve soğan tarlalarına giderek çalışırken dede ve anneanneler de çadırlarda kalarak torunlarına bakıyor. Yerköy’e bahar ayında gelen mevsimlik tarım işçileri, kar yağıncaya kadar tarım alanlarında çalıştıktan sonra memleketlerine dönüyor.
Hacı İzci (63) isimli tarım işçisi de her yıl Yozgat’a ailesiyle birlikte tarım alanlarında çalışmaya geldiklerini söyledi. İzci, “Ben çadırda torunlarıma bakıyorum. Çocuklarım ve büyük torunlarım tarlada çalışıyorlar. Nisan ayının başında buraya geldik. Allah izin verirse kasım- aralık ayına kadar çalışacağız. Devletimizden Allah razı olsun, bizim için çadırdan çok güzel barınma evleri oluşturmuş. Bazı eksiklerimiz var. Bunların başında en büyük sıkıntımız elektrik olmaması.
Çadırlarımızın bulunduğu yerde elektrik nakil hatları da geçmesine rağmen geldiğimiz günden beri çadırlarımıza elektrik verilemedi. Akşamları karanlıkta kalıyoruz. Yine buraya yapılan tuvaletleri kullanamıyoruz. Çünkü kapısı kilitli belki de su olmadığı için kapalı tutuyorlardır. Bu eksikliklerimizin biran önce giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Tarlada çalışmanın zor olduğunu ifade eden diğer işçiler de ” Hava çok sıcak tarlada çalışmak zor yoruluyoruz. Fakat yapacak bir şeyimiz yok mecburen ekmek parası için çalışıyoruz. Güneşten korunmak için şapka ve yemeni ile yüzümüzü kapatıyoruz. Şuan soğan ve pancar çapası yapıyoruz.
Bunun yanı sıra nohut, mercimek, kavun, karpuz tarlalarında da çalışıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Eski çadırlarımız rüzgâr estiğinde yıkılıyordu ya da yağmur yağdığı zaman içine akıyordu. Fakat yeni çadırlarımız bir ev gibi serin oluyor. Kapısı, penceresi her şeyi var. Tek sıkıntımız elektrik olmaması.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Allah Izci Kar Nisan Raz

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji