YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %1,43
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Yerköy’de

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Yerköy’de

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Yerköy ilçe teşkilatını ve Köy ve Mahalle muhtarlar derneğini ziyaret etti.
01112013mhpAyhan, partisinin Yozgat İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı sonrası Yerköy ilçemize geldi.
İlçemizde muhtarlarlar ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile bir süre sohbet eden Ayhan, Milliyetçi Hareket Partisinin 9 ilde yapmayı planladığı “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” mitinginin 9’uncusunu 9 Kasım Cumartesi günü, Ankara’da Türkiye temalı olarak gerçekleştireceğini ifade ederek şu şekilde konuştu;
“Ülkemiz; Mustafa Kemal ve vatan-millet aşığı yol arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlattığı o tarihten tam 94 yıl sonra teslimiyetçi AK Parti iktidarı tarafından başladığı noktaya geri döndürülmektedir.
Bugün,  karşı karşıya kaldığımız tehditler ve şartlar 1919 tarihindeki küresel dayatmalarla ve yaşadığımız şartlarla ciddi benzerlikler göstermektedir.
AK Parti, 11 yıldır dış politikasını taviz, teslimiyet, tutarsızlık ve ilkesizlik; iç politikasını ise yalan, talan, istismar ve kayırma temelinde şekillendirmektedir.
Türkiye’miz kuşatılmakta, Türk milleti aşağılanmakta, devlet içeriden çökertilmekte, milli birlik ve beraberliğimiz sarsılmakta, vatanımız bölünme ile tehdit edilmektedir.
Büyük kahramanlık, kararlılık ve fedakârlık gösteren ecdadımız tarafından miras bırakılan; bedeli kanla ödenerek kazanılmış bağımsızlığımız, bin yıl boyunca sevgi ile yoğurduğumuz kardeşliğimiz.
94 yıl boyunca alın terimizle oluşturduğumuz milli varlıklarımız, birlikte yaşanan binlerce yılın ürünü olan milli kültürümüz, hoşgörü ile oluşmuş manevi değerlerimiz, inançlarımız, milli dayanışmanın temeli olan huzur ve asayişimiz, çok büyük tehdit ve tehlike altındadır.
Millet ve devletçe içinde bulunduğumuz durum maalesef budur.
AK Parti’nin parlamentoda 326 milletvekili var. yüzde 50 oy desteği sürdüğünü iddia ediyor. Ancak, ülke idare edilemiyor. AKP ülkeyi idare ettiğini sanıyor.
Artık ülkeyi eş başkanlar yönetiyor. Biri Erdoğan diğeri Öcalan. Yandaşlar bile birlikte eş başkan olarak açılım zilletini beraber bitirmeye mecbur olduklarını söylüyorlar.
Başbakan sadece kendi kaderini değil ülkenin kaderini de Öcalan’a bağlamış vaziyettedir.
Türkiye dış operasyonlara açık hale gelmiştir” dedi.
“AKP artık savunma refleksine girmiştir”
AK Parti ve hükümeti kendini kurtarma çabasına girdiğini söyleyen Ayhan, “Yıkım projesini PKK ile birlikte yürüttüğünü zannetmektedirler. Ancak, PKK fiilen bu projeyi AK Parti’ye taşıtmaktadır. AK Parti’yi aracı olarak kullanmaktadır.
PKK AKP’ye süre veriyor. Tehdit ediyor. AKP çaresiz cevap bile veremez hale gelmiştir.
Başbakanın PKK’dan sorumlu danışmanının PKK’ya ilişkin açıklamalarından PKK’nın blöf yaptığını söylüyor. Başbakan söyleyemiyor. AK Parti ile PKK karşılıklı güven erozyonuna uğramış durumdalar.
Çünkü PKK AKP’nin taahhüt ettiğini bir seferde halletmek istiyor. AKP’ye zor geliyor.
AKP Türk milletini 36’ya bölmüş herkes nüfus cüzdanına ne yazdıracak.
Sayın Başbakan yardımcısına bir sorun bu 36 alan dışında yeni alan ve isimlendirme açacaklar mı?
Bu nasıl Hükümettir ki kendi ülkesinin bir parçasını ülkeden koparmak isteyen bir terör örgütünün taleplerinin hepsinin bir anda yerine getirilemeyeceğini belirtmektedir.
PKK psikolojik harekâtta AKP’den daha profesyonel olduğunu göstermiştir. AKP, PKK’ya göre hareketlerini belirlemeye çalışmaktadır”
“AK Parti bölgeye nizam verdiğini sanmaktadır”
AK Parti’nin ekseninin kaymış vaziyette olduğunu söyleyen Ayhan, AK Partinin ayarlarıyla çok oynandığını ifade ederek şu şekilde konuştu;
“ AK Parti’nin ayarı kaçmıştır. Ayarı bozulmuştur. Ayarlarını düzelttirememektedir. Orijinali zaten yoktur. Toplama bir partidir. Ayar tutmamaktadır.
Bunların geçmişine saygısı yoktur. Geçmişteki davalarından kopmuşlardır. Gömleği değiştirdiğini söylemektedirler. Ancak, gömlekte kirlenmiştir.
AKP, geldiğinden bu yana işsizlik oranlarının geldiği nokta bellidir.
Daha AKP’nin ilk iktidara geldiğindeki oranlardadır işsizlik rakamı. Şişirme istihdam rakamları ile problem çözülüyor mu sanıyorlar acaba?
Olmayan orta vadeli programlar ile büyümede, istihdam da, kamu maliyesinde ne tür başarılar sağlandığını topluma anlatmalıdırlar.
Sadece Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan Merkez Bankası Başkanının görüşlerine ilişkin net açıklamalarda bulunmuştur. Ne Hükümetten ne de diğer bakanlardan çıt çıkmamıştır.
Ekonomide işler o hale gelmiştir ki AKP’ye yakın olanlar bile AKP hükümetine DPT’nin Başbakana bağlı, düşünce ve politika üretim merkezi şeklinde yeniden kurulması gerektiğini tavsiye eder olmuşlardır.
Ülkede işsiz kalanların yüzde 30’unun işi bitmiştir. Yeni iş yoktur. Bu oran giderek artmaktadır.  İşini kaybeden her 100 kişiden 6’sının iflas ettiği söylenmektedir.
İlk defa iş arayanların toplam içindeki oranı artmaktadır.
Reel sektörüm kur riski büyümektedir. AKP döneminde reel sektörün döviz açığı 23 kattan fazla artmıştır. Dış ticaret dengesinin son 11 yılda 600 milyar doları aştığını göreceğimiz bir ülkedeyiz. Üretimin ithalatsız yapılamadığı bir ülkedeyiz
2013 yılında 100 milyar dolar dış ticaret açığını aşan bir ülkede yaşıyor olacağız.
Türkiye’de en büyük yabancı yatırımcının CEO’su diyor ki; İthalatta bu kadar korumasız bir ülkeye yatırımcı gelmez demeye başlıyor.
Enerji sektörüne çok büyük miktarda Türkiye’yi düşünen yatırımcı vaz geçiyor.
Devlet kaçakçısının üçkâğıtçısının getireceği paradan medet umar hale gelmiştir.
Mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısı artmaktadır.
AKP’nin bakanlarının bile beklemediği büyüme oranı ortada iken bu işsizlik nasıl artmaktadır? AKP bu tezatı anlatmalıdır. Kadınlarda çalışanların yüzde 40’ı tarım sektöründe çalışmaktadır. Tarımda çalışanların yüzde 84’ü kayıt dışıdır. Kadınlarda bu oran yüzde 95’e yükseliyor. Böyle bir oranla kayıt dışılık nasıl önlenmiş oluyor?
Büyüme var diyoruz. İthalat artıyor. Cari işlemler açığı artıyor. Nasıl büyüme olduğu anlaşılıyor. Ancak, sayısıda artıyor. AKP buna da bir açıklama getirmelidir.
İthalattan alınan KDV’nin bir önceki yıla göre toplam vergi gelirleri içindeki payı yüzde olarak artmıştır. Aynı zamanda bu vergi yüzde 30’u artmıştır. AKP Hükümetinin bunu da topluma anlatması gerekir. Özel sektör yatırımlarının ilk altı ayda yaklaşık yüzde 5 azalmıştır. İnşaat sektörü ise aynı dönemde yüzde 9 azalmıştır.
Büyümenin sürdürülebilir olması için sonsuz dış kaynak mümkün değildir. Dış açık, izah edilemeyen gelirler ile rezervlerden finanse edilir olmuştur.
Ödemeler dengesi açıklarının finansmanı net hata noksan ile kapatılır olmuştur. Ülke İthalat yapmazsa vergi toplayamaz hale gelmektedir.
Kredilerin artış hızı büyüme artış hızından çok yüksektir. Kredi artış hızı ile bankaların takipteki alacaklarının artış hızı yüksektir. İkincisinin artış hızının daha yüksek olduğu dikkate alındığında kredi kullananların bu yol ile zararını finanse ettikleri açık bir şekilde kamuoyunda tartışılır hale gelmiştir.
Çiftçi perişandır. Hayvancılıkta et ithalatı üreticiyi perişan etmek üzeredir.
Gümrük Bakanı, Suriye sınırının ne hale geldiğini hiç düşünmeden Suriye’ye müdahale türüne göre petrol fiyatı düşeceğini söylüyor. Müdahalenin rejime yönelik olmaması halinde petrolün fiyatlarının ucuzlamayacağı kehanetinde bulunmuş. Dünyaya ateşe verse bedavaya petrol dağıtacaklar zannediyorlar herhalde.
Bunlar kabinede ekonomi falan konuşmamaktadırlar. Birbirleriyle çelişkili beyanlar vermektedirler.
Ülkeyi parlamentoda önemli sayısal desteği olan ve önemli halk desteğinin hala arkasında olduğunu iddia eden beceriksiz AKP yönetimi yolun sonuna gelmiştir. Ömrü, ihanet sürecini tamamlamaya yetmeyecektir.
Ülkeyi idare edemeyen AKP hükümeti iç siyasette, sosyal hayatta, dış siyasette, ekonomide, problem yumağı yaratmış içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. Daha doğrusu AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş bunu PKK’ya devretmiştir “ şeklinde konuştu.
Gerçekleşen ziyaretlerde MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, MHP Yerköy Belediye Başkan Adayı Ferhat Yılmaz ve çok sayıda partililer katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

    • Genel Merkezden gelen heyet Yozgat mekezi ve tüm ilçelerini gezdi. Nezaket ziyaretinde bulundu.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji