YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %3,10
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Yerköy’de ilçe kongreye katıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Yerköy’de ilçe kongreye katıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Türkiye zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Siz bakmayın AK Partinin sözlücülerinin süslü ifadelerine. Ekonomide çok ciddi bir daralmayla, çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız” dedi.
15122014mhp2MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, belediye düğün salonunda partisinin Yerköy ilçe başkanlığı kongresine katıldı.
Durmaz, burada yaptığı açıklamada, MHP’nin kongre süreçlerinden tazelenerek, güç ve şevk bularak çıktığını söyledi.
Partisinin kongrelerini 20 Aralık’a kadar tamamlayacağını belirten Durmaz, kongre sürecini tamamlayan ilçe teşkilatlarının zaman kaybetmeden seçim çalışmalarına başladığını aktardı.
MHP kongrelerinin zor şartlar altında yapıldığını ifade eden Durmaz, “Bu kongreyi, zor şartlar altında yapıyoruz ülkemiz ve milletimiz adına bizi bekleyen çok büyük tehdit ve tehlikelerin içerisinde olduğumuz bir dönemde yapıyoruz. Ve biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımız başta olmak üzere bu tehdit ve tehlikelere çok uzun zamandan belli hepiniz dikkatlerini çektik ve bu konularda çok ciddi açıklamalarımız oldu, çalışmalarımız oldu” dedi.
Türkiye zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Durmaz, şunları söyledi:
“Siz bakmayın AK Partinin sözlücülerinin süslü ifadelerine. Ekonomide çok ciddi bir daralmayla, çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Son çeyrek büyüme rakamları açıklandı hedeflenen büyüme oranı tutturulamayacağı saten ikikere revize edilmişti ayan beyan ortaya çıktı. Büyüme maalesef AK Partinin övündüğü gibi 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminden kendinden önceki 40 yıllık ortalamaya dahi ulaşamamıştır. Yani darbelerin çok ciddi ekonomik buhranların, sıkıntıların yaşandığı dönemlerdeki büyüme rakamları, AK Partinin 12 yılda tek başına her isteği kararı alabilecek çoğunlukla milletimizi temsil ettiği bir dönemkinden daha fazladır. Onun için ekonomide biz şöyle uçtuk, şöyle kaçıyoruz, yok İMF’nin borcunu ödedik, yok şunu yaptık, bunu yaptık bunların hepsi hikaye.”
-“ Toplum kesimleri çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya”
Türkiye’nin toplam borcu hakkında da çeşitli açıklamalarda bulunan Durmaz, “İş başına geldiklerinde Türkiye’nin toplam borcu 107 milyar dolar, bugün 420 milyar dolar, arkadaşlar bu arada 65 milyar dolarlık yaklaşık özelleştirme yapmışlar. Cumhuriyet tarihinin bütün kazanınlarını ucuz pahalı demeyip satmışlar ve 65 milyar dolarlık ek bir gelir elde ettikleri halde Türkiye’nin borcunu dört’e katlamışlar. Şimdi bunu söylemiyorlar, İMF’ye şu kadar borç ödedik diyorlar. Yani bu şuna benziyor,  bir komşumuza 10 lira borcumuz var, öbür komşunuzdan 400 lira borç almışsınız onun 10 lirasını ödemişsiniz 390 lira içerdesiniz bunu söylemiyorsunuz. Bu tıpki bunun gibi bir şey. Onun için buna itibar etmek mümkün değil. Toplum kesimleri çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya”
Türkiye’de çiftçide, esnafta, çalışanda enfilasyona çok ciddi derecede ezdirilirdiğini iddia eden Durmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Enfilasyon, faizler tekrar işsizlik çift haneli rakamlara çıkmış durumda. Ekonomi iyi olsa bunların düşmesi lazım, 12 yıldır tek başına iktidarsın bırak düşmeyi tekrar artma eylemine girmiş. Tasarruf oranları cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyinde o beğenmedikleri bizim hükümet döneminde her 1o liranın yaklaşık 2.5 lirasını tasarruf ediyormuş insanımız. Bugün her 10 liranın 1 lirasını tasarruf edemiyor. Muhterem dava arkadaşlarım, yatırımlar durdu, ithalata dayalı bir büyüme anlayışı ile istihdam yaratılamıyor. Onun için işsizlik hat safhada her birinizin evinde, yanında, komşusunda bir kaçtane işsiz yokmu? Söylenen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İşsizlik hat safhada, kadına şiddet artmış, niye artar? Geçim darlığı olmasa kadına şiddet artarmı. Uyuşturucu yaşı 11’e gerilemiş, okulların önü uyuşturucu pazarı gibi yani Türkiye’de işler iyi gitmiyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. HANGİ YÜZLE GELİYORSUN DAHA YERKÖYE SEN, İNSANLARDAN HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKSİN HAYRET EDİYORUM

  2. HANGİ YÜZLE GELİYORSUN DAHA YERKÖYE SEN, İNSANLARDAN HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKSİN HAYRET EDİYORUM

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji