YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %1,13
  • BIST
    %-0,21
Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Bürosu Oluşturdu

Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Bürosu Oluşturdu

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, öğrencilerin üniversite tercihi için Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte tercih bürosu oluşturduklarını ifade etti.
08072013tercih8–18 Temmuz 2013 tarihleri arasında üniversite için tercih döneminin başlayacağını belirten Yavuz, “Öğrencilerimiz için hayati öneme sahip üniversite öğrenimini yapacakları tercih dönemi başlamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin tercihlerinde yardımcı olmak için gerekli çalışmaları yaptık.”dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonuyla öğrencilere ücretsiz olarak rehberlik desteği sağlayan “Tercih Bürosu”  08 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri arasında Yerköy öğretmen evi toplantı salonunda öğrenci ve velilerimize hizmet vereceğini ifade eden Yavuz, “LYS sonuçlarının açıklanması ile 08 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri arasında Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmenleri Sabriye Sarıca ve Mustafa Yılmaz, sınavı kazanan öğrencilere Tercih konusunda rehberlik hizmeti vereceklerdir.
Öğrenciler aldıkları puan doğrultusunda en doğru seçimi yapmaları için rehber öğretmenler eşliğinde girebilecekleri okullar ve bölümler konusunda bilgi alacakları gibi, tercih danışmanlık hizmetinin verildiği uygulamayla sınava giren öğrencilerin daha sağlıklı bir biçimde tercih yapmalarını sağlayarak bilinçli tercihlerle geleceklerine yön vermelerine destek olacaktır.
Okulların ve programların kontenjanları, öğrencinin genel puanı, yüzdelik dilimi, öğrencinin gelecekle ilgili istek, hayal ve hedefleri gibi birçok faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. Tercih döneminde alanında uzman rehberlere danışarak bilgi sahibi olmak daha bilinçli tercih yapılmasını sağlayarak yanlış yapma ihtimalini de azaltıyor.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Eden Genel Lys

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji