YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,21
Neşet Ertaş’ın Ölüm Haberi Yaşadığı Köyü Yasa Boğdu

Neşet Ertaş’ın Ölüm Haberi Yaşadığı Köyü Yasa Boğdu

İzmir´de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziğinin usta Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş´ın, ölüm haberi çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesine Bağlı İbikli Köyünü yasa boğdu
Neset ertas1Annesinin kabrinin de bulunduğu köyde vatandaşlar, Neşet Ertaş’ı çok sevdiklerini ve çocuklarının da onun türküleri ile büyüdüğünü söyledi.
Neşet Ertaş’ın köyde kaldığı eski yapı evi mutfak ve kiler olarak kullandıklarını yıkmaya kıyamadıklarını belirten Elmas Öztür,”Bu iki odaya mutfak erzaklarımızı koyuyoruz. Yıkmaya kıyamadık. Burada Neşet Ertaş’ın kaldığı için bu iki göz odayı çok seviyoruz. Geçenlerde Neşet Ertaş’ın çocukları buraya geldi. Hem annesinin kabrini ziyaret ettiler. Hem de babasının kaldığı bu evi gördüler. Ölüm haberine bizlerde çok üzüldük.”diye konuştu.
Neşet Ertaş’ın çocukluk arkadaşı 79 yaşındaki Hüseyin Erdem’de Ertaş’ın ölüm haberine çok üzüldüğünü belirtti. Erdem,”Çocukken birlikte oyunlar oynardık. Köyümüzün hayvanlarını güderdik. Küçükken de çok güzel saz çalar türkü söylerdi. Çok üzgünüz .” dedi.
Elmas Keskin’de (85), Ertaş’ın köyde babasıyla çalıştığını belirterek o anıları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Keskin, “Neşet Ertaş, köyümüzde koyun giderdi. Babasıyla odun çekerdi. Çok çalışırlardı. Allah muradı öyleymiş buraya kadar kısmeti varmış. Üzüldüm çok üzüldüm.”diye gözyaşlarını tutamadı.
Diğer köy sakinleri de aynı ifadeleri kullanarak Neşet Ertaş’ın ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji