YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Öğretmen okulları 163 yaşında

Öğretmen okulları 163 yaşında

Öğretmen okullarının kuruluşunun 163 üncü Yıldönümü nedeni ile Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
17032011meb4Öğretmen okullarının Kuruluşunun 163. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ‘ de de törenlerle kutlandı.
6 yıl önce hizmete giren Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, öğretmen okullarının kuruluşunun 163 üncü kuruluş yıldönümü kutlama törenini Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma komutanı Zafer Çekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey’in mesajlarının okunması ile devam edildi.
Öğretmen Okullarının kuruluşunun 163 üncü yılı münasebeti ile gerçekleşen programda Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi müdürü Necip Aydın, 1848 yılından itibaren eğitimin meşalesini omuzlarında taşıdıklarını, eğitimin bayraklaşmış ismi olduğunu dile getiren Aydın, katılımcılara şu açıklamaları yaptı:
“Bilindiği gibi kuruluşlarından bu yana Türk Milli Eğitimi’ ne olağan üstü katkı sağlamış olan, öğretmen okulları, 16 Mart 1848 tarihinde Darülmuallimin-i Rüşti adıyla İstanbul’da açılmıştır. 1868 yılında ilkokullara öğretmen yetiştirecek olan Darülmuallimin-i Sıbyan; 1890 yılında ilk yüksek öğretmen okulu olan Darülmuallimin-i Aliye açıldı.
1939 yılında toplam 1. Milli Eğitim Şurası çalışmalarının sonucunda şehir merkezleri dışında köylerde görev yapacak öğretmenleri yetiştirmek ve köy şartlarına uygun eğitimi verecek “Köy Enstitüleri” kurulmuştur.
Köy Enstitüleri, 1953 yılında “İlk Öğretmen Okuluna” dönüştürülür. Bu okullar, 1974-1975 öğretim yılından itibaren Öğretmen Lisesi adıyla anılır. Öğretmen liseleri 1989 yılında Anadolu Öğretmen Liselerine dönüştürülmüş ve bugün sayıları 267’yi bulan bu okullar Türk Milli Eğitimimizin gözde okulları olmuşlardır.
Kurulduğu ilk yıllarda öğrencilerine okuma yazmadan tarım faaliyetlerine kadar, birçok alanda yeterliliğin üzerinde hatta bu konuda insan yetiştirecek düzeyde eğitim veren öğretmen liseleri; bugün artık daha modern ve daha sınırlı bir alanda başarılı bireyler yetiştirmektedir.
Açıldıkları yerlerde bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif manada çok büyük katkıları olan bu okullar, başarının etkileri haline gelmişlerdir.
Eğitimde sevgi ve saygıyı özümseyerek sözde değil halde yaşatarak ailevi bir kurum kültürü oluşturmuşlardır.
İşte bu okullardan biri olan Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi de bu yolda hızlı gelişim kaydetmekte hem ilçemizde hem de ilimizde adından sıkça söz ettirmektedir. Başarılarıyla bu gururu yaşatan öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum.
Bu okullardan mezun olmuş biri olarak böyle bir okulda eğitim yöneticisi olarak çalışmaktan onur duyuyorum. ”dedi.
Aydın’ın konuşmasın ardından, Yerköy Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, müzik dinletisinin ardından okulun pansiyonunda verilen öğlen yemeği ile program sona erdi.
Öğretmen lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiir, türkü dinletisi ve öğretmenleri anlatıldığı oratoryodan sonra Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen bilgi kültür yarışması, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe jandarma komutanı Zafer Çekici ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji