YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %0,68
“Okul Bahçemde Hayat Var” Projesi İmzalandı

“Okul Bahçemde Hayat Var” Projesi İmzalandı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilimizde 220 başvuru arasında desteklenen 33 projeden bir olmayı başaran “Okul Bahçemde Hayat Var” projesi için Valilik toplantı salonunda Vali Abdulkadir Yazıcı ile Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale arasında protokol imzalandı. 
260702013mebVali Yazıcı, 15 Nisan – 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında proje teklif çağrısına çıkıldığını belirterek elektronik ve kâğıt ortamında 222 proje başvurusu yapıldığını belirtti.
İmza töreninde Vali Yazıcı, “Valiliğimizce yapılan değerlendirmeler sonucunda “Eğitim İmkânlarına Ulaşmada Fırsat Eşitliği” ile “Açık ve Kapalı Spor Alanlarına Erişimde Fırsat Eşitliği”  8 Milyon TL tutarında 64 proje Kalkınma Bakanlığına gönderilmiştir. Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda 33 projenin uygulanmasına karar verilmiştir. Kabul gören projelerin, 3 milyon 900 bin TL’si hibe desteği olmak üzere, toplam proje tutarları 4 milyon 58 bin TL’dir” dedi.
Proje üç bileşenden oluşuyor
SODES istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır.
İstihdam bileşeni: Bu bileşen kapsamındaki projeler ile istihdam edilebilirliğin artırılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün ve mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kurabileceklere destek olunması hedeflenmektedir.
Sosyal içerme bileşeni: Bu bileşen kapsamındaki projeler ile yoksulluğun azaltılması, sosyal yardım alan yoksul kesimin kendi geçimini temin edecek duruma getirilmesine destek olunması, yaşlı, özürlü, kadın ve çocuklar gibi toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve bunlara götürülen hizmetlerin kalitesinin artırılması beklenmektedir.
Kültür, sanat ve spor bileşeni: Bu bileşen kapsamındaki projeler ile toplumun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, özellikle çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlere yönlendirilerek yeteneklerinin açığa çıkartılması ve kendilerine ve topluma yararlı alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olunması beklenmektedir.
Sosyal İçerme Bileşeni Kapsamında yapılan  “Okul Bahçemde Hayat Var” projesi ile 8 okulumuzun bahçesine oyun ve spor aletleri kurulacak ve ilçe halkımızın hizmetine sunulacaktır.  Proje 1 Ağustos 2013 tarihinde başlayacak ve 9 Ayda tamamlanacaktır

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji