YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Pancar üreticileri isyan etti

Pancar üreticileri isyan etti

Yerköy’de Şeker Pancarı üretimi yapan çiftçiler isyan etti.
03102012pancarYerköy ilçemizde Şeker Pancarı üretimi yapan çiftçiler, tarlalarında sökülmüş halde bekleyen Şeker Pancarlarının Çorum Şeker Fabrikasına taşınmamasına isyan etti.
Yerköy’de Şeker Pancarı üreticileri tarlada kalan şeker pancarlarının yüklenici firma tarafından halen taşınmaması üzere Yerköy Kaymakamı Bayram Gale’den yardım istediler.
Bayram Gale’yi ziyaret eden Şeker Pancarı Üreticileri, tarlada sökülmüş vaziyette bulunan pazarların halen yüklenici firma tarafından taşınmadığını mevsim şartlarının iti bari ile pancarlar tarlalarının geçilmez halde olduğunu ifade eden çiftçiler, Yerköy-Sekili ve Saray beldelerinde Pancar üreticilerinin mağdur olduklarını ifade ettiler.
Kaymakam Bayram Gale’ye dertlerini anlatan çiftçiler daha sonra kaymaklık binası önünde toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili mercilere seslerini duyurmaya çalıştılar.
Kaymakamlık binası önünde gerçekleşen gerginlikte,  Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Cumhur Demirtaş’ın da bulunması üzerine çiftçiler Demirtaş’a sorunlarının giderilmesi, Şeker Pancarlarının tarlarından kaldırılması için isyan ettiler.
Demirtaş, ihale sonucu yüklenici firmanın Şeker Pancarlarının Çorum Şeker Fabrikasına taşınacağını, şayet yüklenici firma şeker pancarlarını taşımaması durumunda Şeker Pancarlarının taşınması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji