YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
Parasız Yatılılık ve Bursluk Sınavı Yapıldı

Parasız Yatılılık ve Bursluk Sınavı Yapıldı

Yerköy ilçemizde, ortaokul ve lise eğitimi gören öğrenciler, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı için kıyasıya yarıştılar. 
10062013bursYerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, ilçe merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesi olmak üzere 3 okulda oluşturulan 49 salonda sınavın yapıldığını ifade etti.
Sınavda 109 öğretmenin görev yaptığını belirten Yavuz, “100 soru sorulan sınavda 5, 6, ve 7. sınıf öğrencilerine 120 dakika, lise dengi 9,10, ve 11. sınıflara ise 100 dakika süre verildi.
Sınavda, Türkçe, Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım, Matematik, Fen ve Teknoloji/ Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler alanlarından test uygulandı” dedi.
Yavuz, 5, 6, 7, 9, 10,11. sınıflardan parasız yatılı ve bursluluk sınavına ilçe merkezi ve köylerde eğitim öğretim gören 879 öğrencinin katıldığını bildirdi.
Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına gelen öğrenci ve veliler, sınava girecekleri okullara bir kaç saat önce gelirken, öğrenciler sınav da terk dökerken, veliler ise çocukları için dışarıda dua ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji