YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Peru parası ile kandıracaklardı

Peru parası ile kandıracaklardı

Peru parasını Euro parası şekline getirerek vatandaşları kandıran iki kişi İlçe Emniyet Müdürlüğünce yakalandı.
05012012peruYerköy İlçemizde, dolandırıcıların Peru’ya ait paraların üzerindeki Peru yazısının ‘P’sini silip ‘ERU’ haline getirerek, ‘Euro’ diye vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen iki kişi göz altına alındı.
Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, ilçemize Peru’ya ait paraların üzerindeki Peru yazısının ‘P’sini silip ‘ERU’ haline getirerek, ‘EURO’ diye vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen iki kişi polis ekiplerince tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Yerköy ilçemizde yol üzerinde, akaryakıt istasyonlarında otobüs bekleyen şahısları araçlarına alan dolandırıcılar, vatandaşlarla konuştuktan sonra kendilerinin de yakın bir köyden olduklarını beyan eden İlhami O. ve Ali Ş. Adlı dolandırıcılar, mağdurların güvenini kazandıktan sonra Peru parasını Euro diye vermeye çalışırken yakayı ele verdiler.
Dolandırıcılar, Ankara ve İstanbul’da yaşadıklarını ve bir yakınları büyük bir trafik kazasından küçük sıyrıklarla kurtulduğu için yardım olarak köy camisine bin TL hibe etmek üzere köylerine gittiklerini anlatan dolandırıcılar İlhami O. ve Ali Ş. yardım parasını onların adına götürmesi için araçlarına aldıkları şahısları ikna eden dolandırıcıların aynı günün akşamında yola çıkacaklarını vakitlerinin kısıtlı olduğunu söylemesi üzerine şüphelenen vatandaşların İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbarı üzerine kıs kıvrak yakalandılar.
Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlıların, Euro’ya benzeyen Peru parasıyla çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları belirlendi.
İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifadeleri alınan dolandırıcılar İlhami O. ve Ali Ş. Yerköy Adliyesine sevk edildiler.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji