YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Yerköy’de

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Yerköy’de

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, dershanelerin kapatılması yanlış bulduklarını söyleyerek, “Dershanelerin alt yapı oluşturulmadan dershanelerin kapatılması çok yanlıştır” dedi.
19112012kamalakSaadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenecek olan belediye başkan aday’ının tanıtımı yapmak için gitti sırada Yerköy’de partilileri ile bir araya geldi.
Kamalak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimde eşitliği sağlamadan dershaneleri kapatmak bu millet için çok büyük haksızlık olduğunu söyledi.
17 sene Erzurum’da kaldığını birçok okulda öğretmenin bulunmadığını belirten Kamalak, şunları kaydetti:
“Hakkari’ düşünün, Van’ı düşünün, doğu illerimizi düşünün, ben 17 sene Erzurum’da kaldım, bir çok okulda hoca yok. Orda ki öğürenci ile sen Çankaya’daki özel hocalardan ders alan birinci sınıf öğretmenlerle ders yürüten öğrencilerle aynı salonda sınava tabi tutacaksın.
Sonuçta da falan başarılı, falan başarısız diyeceksin kabul edilemez bir durum diye düşünüyor yanlış buluyorum.”
Kapatılacağına ihtimal vermediğini dile getiren Kamalak, “Bakmayın böyle tartışıldığına,  bu durumu ülkenin gerçeğine aykırı buluyorum. Saten Türkiye’de zaten bir eğitim eşitsizliği var. Dershanelerin kapatılmış olması bu eşitsizliği daha da büyütecektir. O yüzden aklı selimi neticede bir noktada birleşip buna hayır diyeceği kanaatindeyim.
Şimdi, düşünün doğuda ailenin imkanı var kısmi de olsa ama okulda hoca yok, öğretmen yok ne yapacak. Hiç değilse özel ders aldıracak, dershanelere gönderecek, devletin bırakmış olduğu boşluğu dershaneler doldurmaktadır.
Kim cebindeki parayı tutup ta, özel dershanelere vermek ister ki, demek ki orada bir ihtiyaç var, bir açık var aile yemiyor, içmiyor, belki mutfak masrafından kesiyor dershaneye götürüyor niçin çocuğunun istikbali için okul var çocuk yok, öğretmen yok ne yapacak olmasın mı diyeceğiz. Eğer devlet diyorsa ki, Ankara’da Çankaya’da okuyan çocuklar benim için yeterlidir hayırlı olsun” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji