YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %2,62
Sahip siz seniz, sahip siz siniz

Sahip siz seniz, sahip siz siniz

Yerköy’ ün ve Yerköylünün en büyük sorunu da, düşmanı da, engelleyeni de kendisidir!
Şimdi diyeceksiniz ki, bayram değil, seyran değil bu lafları Ahmet YILDIRIM niye etti diye?
Çünkü genel anlamda Anadolu’ nun hemen hemen bir çok kentinde yaşanan hataya Yerköy’ de de düşülüyor da ondan…
Bir kurtarıcının gelmesi ve her dokunduğu sorunun bir anda, bir çırpıda çözümlemesi neredeyse gelin adayının beyaz atlı prensini beklemesi kadar doğal bir olaymış gibi algılanıyor…
Bunun sadece masallarda olacağı, masalların hiçbir zaman gerçek hayatta var olmayacağı/ olamayacağı maalesef kabullenilemiyor…
Durum böyle olunca da sorunların tamamı tıpkı evdeki kirlerin halının altına süpürülmesi gibi ya da deve kuşunun tehlike ile karşılaşması halinde kafasını kumun altına saklaması gibi bir durum, olay, olgunun ortaya çıkmasına neden oluyor.
Bu nedenledir ki muhabbetler aynen şöyle başlar: “Yerköy’ ün sahibi yok! Sahibi olsa idi her işimiz yoluna girerdi.”
Doğru mu?
Bence değil…
Neden mi?
Her ne kadar Kırşehirli’ de olsa hayatının neredeyse tamamını Yerköy’ de geçiren Türkiye’ nin 4. Adamı olan Haşim KILIÇ var…
Türkiye’ nin 3. Adamı olan Cemil ÇİÇEK var…
Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ var…
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP vekili Sadir DURMAZ var…
Daha sayayım mı?
Bütün bu önemli şahsiyetler bu topraklardan çıkıyor, Türkiye’ yi sahipleniyorlar ama kim bilir belki de Yerköy’ ü sahiplenemiyorlar/ sahiplenmek istemiyorlar…
O zaman şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Yerköylüler ağlamayı, istemeyi, elde etmeyi bilmiyorlar anlamına gelir ki bence bu daha da zor kısmı oluşturmaktadır.
“Sahip siz seniz, sahip siz siniz” dediğimiz söz tam da bu durum için söylendi…
Devamlı şikayet eden, elindeki nimetlere dahi sahip olamayan Yerköy, devamlı olarak durup durup Yozgat’ tan, Sorgun’ dan şikayet edip durmak yerine silkelenmeli, önüne gelen fırsat ve nimetleri elinin tersi ile itmek yerine elde etmek ve tutmanın hesaplarını yapmalıdır.
Adalet MYO’ nun lağım sorunu çözülemeyip yeni kurulacak bölümlere sahip çıkılmayınca da Bozok Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini de Sorgun’ a kaptırıp, koskoca 2700 metrekarelik alana 2 yıllık Tarla Bitkileri ve Makineleri MYO kurulması konusunda hiç olmazsa bir ittifak kurulabilmeli, platform oluşturularak her türlü kısır çekişme kenara bırakılmalıdır.
Bozok Üniversitesi Adalet MYO binasında 2. Eğitim bölümünün yanı sıra Sosyal Güvenlik MYO’ nun açılabilmesi için mücadele veren Okul Müdür Yrd. Doç. Dr. Murat KOÇSOY ve Okul Genel Sekreteri Oğuz DUYGU beyefendiler ile diğer yöneticilere her türlü destek verilmelidir.
Yukarıda da, daha önce de sözünü ettiğim Okulumuzun atık su sorunu halen çözümlenmiş durumda değildir. Konu Yerköy Belediye Başkanı Sayın Mehmet AĞAOĞLU ile okul yöneticilerinin şahsi çekişmeleri arasında halen aynı vaziyette çözümlenmemiş durumda, bir kenarda durmaktadır.
Bu durunda yapılması gereken, Yerköy’ ün akil adamlarının devreye girmesi ve Yüksek Okulun bu denli zor ve çözümsüz sorununu (!) çözmek için ilk adım olarak tarihe geçmelidir.
Böylece de sahip siz likten, sahip lenilmeye doğru atılacak bu ve benzeri adımlar ile Yerköy’ ün kader çizgisi, gemisi, treni her ne derseniz deyin değişmeye, iyi ve olumlu anlara doğru sürüklenmelidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji