YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Şefaatli de yüksekokula kavuşuyor

Şefaatli de yüksekokula kavuşuyor

Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Şefaatli ilçesine yapılması planlanan meslek yüksekokulu binasının protokolü törenle imzalandı. İmzalanan protokole göre, Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği koordinasyonunda meslek yüksekokul binası, öğrenci yurdu ve lojman inşaatının yapımı taahhüt edildi
30062012sefaatliBozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Sorgun, Sarıkaya, Yerköy ve Yenifakılı’dan sonra Şefaatli ilçesinin de yüksekokul binasına kavuşturulacağını söyledi. Uçar, yükseköğretim hizmetlerinin yurt satına yaygınlaştırıldığı gibi şimdi de il merkezlerinde bulunan üniversitelerde bu tür çalışmalar başlatıldığını, bu hizmetlerin ilçelere yaygınlaştırılması gibi bir irade, talepler ve çalışmaların söz konusu olduğunun altını çizdi. Uçar, ”Biz de üniversite olarak Yozgat’ın 13 ilçesine imkanı bulunan, gerekli şartları yerine getiren ilçelere yüksekokul yaptırılması için çalışıyoruz. Şefaatli ilçemiz de bunlardan bir tanesi, öğrencilerimizin ve eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için gerekli şartları sağladıklarına emin olduktan sonra bugün itibari ile protokolümüzü imzaladık. Şefaatli ilçemizin gelişmesine çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz hem Şefaatli ilçemize, hem üniversitemize hem de memleketimize hayırlı Uğurlu olsun diyoruz. Hayırsever iş adamımıza ve katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Yüksekokulun yapımına önemli katkıda bulunacak olan Dr. Turgay Erkılıç da ilçeye yüksekokul yapılacak olmasının kendisimi çok mutlu ettiğini söyledi. Erkılıç, “Bugün çok mutlu ve gururluyum. Allah, bana doğduğum, büyüdüğüm topraklarıma Şefaatli ilçesine hizmet etme gibi güzel bir yatırımı nasip etti. İnşallah bu projelerin devamı gelir. Yüksekokulumuz, Şefaatli’ye ve üniversitemize hayırlı ve Uğurlu olsun” temennisinde bulundu.
Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ise, en güzel yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirterek, “Şefaatli ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinin en büyük projesi olarak gördüğüm yüksekokulumuz, ilçemize hayırlı ve Uğurlu olsun. Rektörümüze, alakasından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazlı İbiş de, dernek olarak ilçeye yapılacak yüksekokul için güzel bir birliktelik sağlandığını, bu beraberliği yüksekokul açılıncaya kadar sürdüreceklerini ifade etti.
Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak meslek yüksekokulunun inşaatının yapımına ilişkin protokolün imza törenine Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazlı İbiş ve Genel Sekreter Levent Şimşek katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji