YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Şehit Babanın Madalyası Daha Değerli Geldi!

Şehit Babanın Madalyası Daha Değerli Geldi!

Henüz iki yaşında iken babası şehit olan Ömer Altuntaş, üç yıldır aldığı şehitlik maaşının kesilmesi için TSK Mehmetçik Vakfı’na başvurarak bir anda konuşulan adam oldu. Yerköy İlçesi’nde eşi ve 3 buçuk aylık oğlu ile mütevazı bir hayat yaşayan şehit oğlu Altuntaş; “Ben kendi paramı kazanırken şehitlik maaşını yiyemezdim. Babamdan bana kalan madalya ahrete ona götüreceğim en büyük nişan olacak” dedi.
23102012omer1Yozgat’ın Şefaatli İlçesi’ne bağlı Kuzayca Kasabası’ndan Suat Altundaş, 1991 yılında vatani görevini yaptığı Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde yol yapım çalışmasında koruma görevi sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Altuntaş’ın o gün henüz iki yaşındaki oğlu Ömer Altuntaş, kendi işini kurup 23 yaşına geldiğinde TSK Mehmetçik Vakfı’nın üç ayda bir ödediği bin 800 liralık maaşın kesilmesi için müracaatta bulundu.
Babasının şehit olduğunu 5 yaşında öğrenen Ömer, o günden beri şehit babasının özlemini yıllarca kalbinde taşıdı, hasretiyle büyüdü. Altuntaş, 2008 yılında trafik kazasında annesini kaybetmesinin ardından üvey iki kardeşinin de bakımını üstlendi. Şuanda İstanbul’da yaşayan küçük kardeşi ile 4 kardeşin sorumluluğunu genç yaşta omuzlarına yükleyen şehit oğlu Ömer, buna rağmen hayat mücadelesini yılmadan sürdürüp önce istediği üniversiteyi kazandı daha sonra da evlenip yuvasını kurdu.
Halen Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde internet kafe işletmeciliği yapan, bir yandan da Yozgat Bozok Üniversitesi Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Teknolojisi bölümünde eğitimini sürdüren Ömer Altuntaş, maddi durumu iyi olduğu gerekçesi ile TSK Mehmetçik Vakfı’nın aldığı şehit maaşının kesilmesini istedi.
Eşine az rastlanır bu tavrı ile bir anda Türkiye’nin konuştuğu isim olan Ömer, kendi parasını kazanacak yaşa geldiği için aldığı şehit maaşından rahatsızlık duyarak ihtiyacı olan şehit çocuklarına verilmesini istediğini söyledi.
“Kendi paramı kazanırken şehit maaşı almaktan utanç duydum, rahatsız oldum, o para bana battı, huzursuz etti” diyen Altuntaş, şehit babasının manevi hatıralarının kendisine verilmiş en büyük kazanım olduğunu ifade etti.
Babasından kendisine kalan tespih, çakmak ve devlet övünç madalyasını gözü gibi koruduğunu belirten Ömer; “Babamın bana bıraktığı hatıralar benim için en büyük zenginlik. Allah’a şükür kendi işim var, kendi paramı kazanıyorum, kimseye muhtaç değilim. Ben bu haldeyken devletin verdiği maaşı almak istemedim. TSK Mehmetçik Vakfı maaşı 25 yaşına kadar alabileceğimi söyledi ama ben bu parayı almak istemediğimi ısrarla belirttim. Babamın bana bıraktığı madalya benim için en büyük zenginlik. Babamdan bana kalan madalya ahrete ona götüreceğim en büyük nişan olacak. Bu madalyayı iş yerimde saklıyorum, o madalyayı gördükçe babamı görmüş gibi oluyorum.
Vicdani bir duyguydu benimkisi tamamen ve buradan Mehmetçik vakfına bağış yapanlara çok çok teşekkür ediyorum. Yardımlarının gerçekten doğru yere ulaştığını bilsinler. Zaten bende doğru yere ulaştığını bildiğim için bu maaşın iptal olmasını istedim. İhtiyacım yoktu. İşyerini açtıktan sonra ihtiyacım kalmadı. Tamamen yine diyebilirim ki vicdani bir duygu. Çok çok teşekkür ediyorum. Bağışçılara diyebilirim” şeklinde konuştu.
TSK Mehmetçik Vakfı’na babasından aldığı şehit maaşının kestirilmesi için dilekçe yazdığında vakıf yetkililerinin kendisini arayarak “Maaşını kestirme, o senin hakkın. Durumun yerinde dahi olsa şehit çocuklarının maddi durumuna bakılmadan bu para ödeniyor” dediğini hatırlatan Altuntaş, buna rağmen diğer ihtiyaç sahibi şehit çocuklarının olabileceğini düşünerek maaşı ısrarla iade etmek istediğini söyledi.
Kendi ismini verdiği üç buçuk aylık oğlu Ömer’e her baktığında kendi çocukluğunu ve tüm şehit çocuklarını gördüğünü ifade eden Altuntaş; “Benim şuan ihtiyacım yok o paraya ama ihtiyacı olan yüzlerce şehit çocuğu olduğuna eminim. Bana verilecek paranın ihtiyaç sahibi bir aileye verilmesi benim için en büyük mutluluk olur.
Dün kimsesi olmayan bir şehit çocuğuydum ama şimdi ben de bir babayım. Olaya biraz da baba gözüyle baktım” dedi.
Eşi ve üç buçuk yaşındaki kendi ismini verdiği Ömer’le huzurlu bir yaşantısının olduğunu söyleyen şehit oğlu Ömer Altuntaş, kendisinin maaşı geri iade ederek olağan üstü bir şey yapmadığını olması gerekeni yaptığını sözlerine ekledi.
Haber:Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji