YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,44
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %0,80
Selim Atik’in 19 Mayıs Mesajı

Selim Atik’in 19 Mayıs Mesajı

Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Atik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
20052013atikYerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Atik, yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, milletimizin umutlarının canlanmasına ve bağımsızlık mücadelesinin başlamasına vesile olmuş, bir ulusun kaderini değiştirmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Atik, “Milli bir ruhun uyanışı, Ulu bir davanın ve Milli Mücadele yıllarının başlangıcı olan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Hürriyetimiz ve Bağımsızlığımız için Samsun’a çıkışının 94. Yıl Dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bu aziz Vatanı, kanları ve canları ile bedelini ödeyerek emanet eden, Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederek, aziz Vatanımızı düşman postallarına çiğnetmeyen, Kazım Karabekirleri, Fevzi Çakmak Paşaları, Hasan Tahsinleri, Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Sütçü İmamları, Şahin Beyleri, Yörük Ali Efeleri, Yahya Kaptanları ve saymakla bitirilemeyecek olan isimsiz kahramanlarımızı unutmamız mümkün değildir.
Nice zorluk ve imkânsızlıklar içerisinde dahi, kalplerinde taşıdıkları iman, inanç ve Vatan sevgisi ile bundan 94 yıl önce kahpe düşmanı, topraklarımızdan def etmek için Milli bir Duruşun meşalesini yakan, şanlı ecdadımızın, atalarımızın aziz hatıraları karşında saygı ile eğiliyoruz.
Onların, yıllar hatta ve hatta asırlar sonrasında yetişecek olan Türk Milleti için vermiş oldukları bu mücadele karşısında bizlerinde yetişmiş ve yetişmekte olan Türk Gençleri olarak;
Ecdadımızın bizler için vermiş oldukları mücadeleleri ve mücadele döneminde yaşadıkları Milli Ruh ve Bilinci benliklerimizde hatta ve hatta vücudumuzun her hücresinde his ederek birliğimize beraberliğimize ve 1000 yıllık kardeşliğimize halel getirecek olan şer odaklarına karşı her platformda her durumda ve her şartta vatanımız ve milletimiz için mücadele edebilmeliyiz.
2000 Yılı aşkın bir tarihe sahip olan Türk Milleti her dönemde düşmana karşı aman vermemiş Vatanı Milleti ve Bağımsızlığı için mücadele etmiş ve hiçbir zaman esareti kabul etmemiştir. Esareti ve sömürülmeyi ret eden bir Milletin bir ecdadın torunları olarak Biz Türk Milliyetçiliği davasına gönül vermiş gönül erleri, Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için mücadelemizden yılmayacağız.
Atalarımızın bizlere emanet ettiği, bu aziz topraklar üzerinde önce Yüce Allah (c.c.) nun izni ile sonsuza dek hür ve bağımsız yaşamak adına mücadele edeğiz. Mücadelemizde, yılmayacağız, yıkılmayacağız ve hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimize şunları ifade etmek istiyorum.
Bizler asırlardır var olan, dünya düzenini kurmuş, kıtalara hükmetmiş dünyaya adaleti barışı ve insani bir düzeni getirmek için İlay-i Kelimetullah’a inanmış, Rehberi Kuran Hedefi Turan olan bir neslin fertleriyiz, bizler cihana hükmetmiş olan bir ecdadın torunlarıyız asırlar öncesinden korkularından setler çektiren dizler çöktüren, çağlar kapatıp çağlar açan, gittiği her yere medeniyeti ve ahlakı götüren, İslamiyet’ in Halifeliğini üstlenen ve İslamiyet’i insanlığa yaymak için mücadele etmiş bu uğurda kan akıtmış can vermiş ama yardan asla vazgeçmemiş bir geçmişe sahip olan bir milletin fertleriyiz. Bizlerin hedefi, bizlerin ülküsü öncelikle insan odaklı bir Türk Birliği ve bir dünya düzeni kurmaktır.
Türk Gençliğinin hedefi büyük olmalıdır. Ancak bu büyük hedefe varmak için her zaman küçükten azim ve kararlılıkla başlayarak o büyük ve kutlu hedefe ulaşmalıdır.
Değerli Gençler değişen dünya düzeni ile birlikte, sizlerin üzerine düşen okumak kendinizi geliştirmek ailelerinizden başlayarak toplumun her kesimine etnik köken ve zümre ayrımı yapmadan Türk Vatanına ve Milletine hizmet etmektir. İlime, İrfana, Ahlak ve Terbiyeye önem vererek Türklük Şuuru ve Bilinci İslam Ahlak ve Fazileti ile kendinizi geliştirmektir.
Sözlerimi tamalarken bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji