YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
“Sivas” filmi Karsta sinemaseverlerle buluştu

“Sivas” filmi Karsta sinemaseverlerle buluştu

Kars’ta 8 yıl önce dönemin Kars Ağır Ceza hâkimlerinden Nizamettin Haznedar öncülüğünde kurulan ve İnan Ercan tarafından faaliyetlerine devam eden Kars Sinema Topluluğu (KST), bu haftaki gösteriminde, bozkırda bir çocuk ile kangal köpeğinin dostluk öyküsünü konu edinen ve Yerköy ilçemizde çekimleri yapılan ‘Sivas’ filmini Karslı sinemaseverlerle buluşturdu.
22012015sivasKars Şehir Sinemasında, 2014 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olan ‘SİVAS’ filminin gösterimine filimin oyuncusu Muttalip Müjdeci ve KST’nin kurucusu Emekli Hakim, Avukat Nizamettin Haznedar da katıldı.
11 yaşındaki Aslan ile Sivas adlı kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk öyküsü Gösterim öncesi film hakkında sunum yapan Koordinatör İnan Ercan, filmde; 11 yaşındaki Aslan ile Sivas adlı kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk öyküsünün anlattığını söyledi.
Ercan filmin, Kaan Müjdeci’nin 2014 yapımı ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıdığını da belirtti.
Ercan film hakkında: “Genç yönetmen, İtalya’da düzenlenen ve dünyanın en eski film festivali olan Uluslararası 71. Venedik Film Şenliğinde Jüri Özel ödülü alarak büyük başarı kazanmasının yanı sıra festivalin başkanı Alberto Barbero tarafından ödül verdiği sırada söylediği ‘İlk filmin çok güzel. Umarım başarıların devam eder ve dünya sineması seni Venedik’ten tanımış olur.’ Sözleriyle dikkatleri üzerine toplamıştı. Başrolde oynayan 11 yaşındaki Doğan İzci’de en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştı.” ifadelerini kullandı.
İnan Ercan tarafından sunulan film öncesi, Kars Sinema Topluluğunun kurucusu ve gecenin onurkonuğu Nizamettin Haznedar, Ercan tarafından sahneye davet edildi.
Haznedar, Kars Sinema Topluğunun 8 yıldır faaliyetlerine devam etmesini görmesi karşısında
duygulandığını söyledi. Sinemanın dünyayı, toplumu ve insanın kendisini kavrama araçlarının
başında geldiğini de belirten Haznedar: “Doğrusu gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı.
Yaklaşık 8 yıl önce bir avuç insanla Kars Sinema Topluluğunu kurmuştuk. Ben görevim nedeniyle birkaç yıl sonra Kars’tan ayrıldım. Ama geçen 8 yıl içerisinde Kars Sinema Topluluğunun bu noktaya geldiğini, gelebildiğini veya getirildiğini gözlemlemek gerçekten olağanüstü bir duygu. Belli ki yüreğinde, zihninde sinema duygusu ile yaşayan insanlarsınız. Sinema neden önemli? Sinema bence dünyayı, toplumu, kendimizi kavrama araçlarından başında gelir. Sinema, aynı zamanda görmeyi umduklarımızı, düşlediklerimizi veya göremediklerimizi görebilme aracıdır. Sinemanın çok karmaşık bir sanat olması aynı zamanda sinemaya yönelen ilgiyi alabildiğine fazlalaştıran bir etkendir” dedi.
MÜJDECİ: “DİĞER İLLERDE DE SİNEMA TOPLULUĞU OLSA!”
Haznedar’ın ardından filminin oyuncusu Yerköylü hemşerimiz Muttalip Müjdeci de Ercan tarafındnan sahneye davet edildi. Salonu dolduran sinemaseverlere konuşan Müjdeci, sinema topluluğunun önemine değinerek, “Sivas filminin gösterime girdiğinden bu zamana kadar 22 şehirde oynadı. Adana, Yozgat ve Trabzon da ‘Film neden bizim ilimize de gelmiyor’ diye gençler sinemaları bastı. Ama ben şunu gördüm keşke oralarda da böyle bir sinema topluluğu olsaydı. Bu tür filmleri oralara da götürebilselerdi çok iyi olurdu. Şuan buradaki kalabalıktan çok etkilendim. Kars’ta olmak benim için son derece mutluluk verici bir durum.” diye konuştu.
Filimin izlenmesinin ardındansa filimin oyuncusu Muttalip Müjdeci ile söyleşi gerçekleştirildi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji