YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,80
SODES projesi imza töreni

SODES projesi imza töreni

Sosyal Destek Programı (SODES)  kapsamında Yozgat’ta uygulanacak projelerin imza töreni gerçekleşti.  Vali Abdulkadir Yazıcı, başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan törende, 33 projenin imzaları atıldı. 
260702013valisodesVali Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın gayretleriyle SODES’in Yozgat’ta uygulanmaya başladığını söyledi.
33 projeye 3 milyon 900 bin TL hibe
Vali Yazıcı, 15 Nisan – 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında proje teklif çağrısına çıkıldığını belirterek elektronik ve kağıt ortamında 222 proje başvurusu yapıldığını belirtti.
Yazıcı, şöyle devam etti: “Valiliğimizce yapılan değerlendirmeler sonucunda “Eğitim İmkânlarına Ulaşmada Fırsat Eşitliği” ile “Açık ve Kapalı Spor Alanlarına Erişimde Fırsat Eşitliği”  8 Milyon TL tutarında 64 proje Kalkınma Bakanlığına gönderilmiştir. Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda 33 projenin uygulanmasına karar verilmiştir. Kabul gören projelerin, 3 milyon 900 bin TL’si hibe desteği olmak üzere, toplam proje tutarları 4 milyon 58 bin TL’dir” dedi.
Projelerin uygulama süreleri 6-12 ay
Proje uygulama sürelerinin 6-12 ay arasında değiştiğini vurgulayan Yazıcı, “Projelerin uygulanmasına 01.08.2013 tarihi itibariyle başlanacaktır. Uygun bulunan projelerden 13’ü sosyal konular, 8’i kültür, sanat ve spor,  2’si de istihdam konularında kabul görmüştür. Kabul gören projelerden 14 proje kamu kurum ve kuruluşu 9’u yerel yönetimler ve 10’u da Sivil Toplum Kuruluşları’nca uygulanacaktır. Proje tutarı itibariyle, il geneli toplam proje tutarının yüzde 30,7 sivil toplum kuruluşlarına ayrılmıştır” diye konuştu.
Yozgat’ta, Vali Yardımcısı Kemal Şahin sorumluluğunda ve SODES Proje Koordinasyon Birim Koordinatörü Suat Bulut başkanlığında bir ekip oluşturulduğunu vurgulayan Yazıcı, projelerin uygulanmasına yönelik, ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarına SODES Proje Koordinasyon Birimi tarafından eğitimler verileceğini kaydetti.
Proje hazırlarken dikkat etmeliyiz
Vali Yazıcı, proje hazırlarken daha da dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “ İlimiz adına proje hazırlarken ve uygularken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Proje uygulayıcı arkadaşlarımızı çok iyi seçmemiz gerekiyor. 33 projeden her hangi birinin tamamen parasını harcaması önemli değil. Önemli olan Yozgat genelinde Yozgatlı olarak aldığımız projeleri gerçekçi olarak sağlıklı şekilde gerçekleştirelim İnsanlarımız bu projelerden istifade etsin, proje kültürü yaygınlaşsın ve gelişsin” diye konuştu.
SODES, konusunda Yozgat’ı başarılı gördüğünü vurgulayan Yazıcı, “İnşallah başarılı çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bu süreç içerisinde proje hazırlayan ve projesi geçen bütün gerek kamu, sivil toplum ve yerel yönetimleri de tebrik ediyoruz.  İlimize gelecek 4 milyon liralık katkı sebebiyle de ayrıca mutluyum” dedi.
Bir hayırlı işin kendi sınırları içinde kalmayacağını bazen etrafında onlarca hayırlı işi türeteceğini vurgulayarak, SODES projelerin bir çok hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni etti.
Yozgat Belediyesi Engeliler Parkı
Yazıcı, Yozgat Belediyesi’nin hazırladığı engelliler parkı projesinin de SODES kapsamında hibe desteği verileceğini belirterek, parkın engellilerin rahat bir şekilde oyun oynaması için dizayn edileceğini kaydetti. Vali Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile projeyi imzaladı.
Yazıcı, ayrıca Emniyet Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve bir sivil toplum kuruluşu projesine temsili olarak imza attı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji