YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
TARİHE GENEL BİR BAKIŞ

TARİHE GENEL BİR BAKIŞ

Sultan 2.ci Abdülhamid hanın  tahtından indirilmesiyle , koskoca bir imparatorluğu  10 yılda paramparça ederek , yerine devamı diye kabul edilen , yeni Türkiye cumhuriyeti devletinin kurulmasında yine bu padişahın açmış olduğu okuldan mezun olan kadro etkin rol oynamıştır.Diyorum ki tarihe , hamaset penceresinden bakanlar , acaba tarihten haberleri varımıdır.Acaba bu mühim bilgiyi biliyorlar mıydılar?
Çanakkale savaşı diye 100 yıl önce yapılan bir savaşın nedenini ve sonucunu çoğumuz biliyormuyuz ? Övündüğümüz bu savaş esnasında Osmanlı ordularının başında kimin kumandan olduğundan haberimiz varmıdır ?Böyle bir savaşın başlama nedenini acaba kaç kişi biliyor ? Bu savaşın sonucunda neler olmuştur bunuda biliyormuyuz ?
Millet olarak hep aynıyız.Herkes ne tarafa ise bizde o tarafa nedenini sonucunu kimse sorgulamaz.Kimsede işin açıkçası merak etmez.
Yüzyıla yaklaşan bir zaman önce çanakkalede yapılan bu savaşın başlama sebebi aslında Almanların yanında harbe giren Osmanlıdan , karşı tarafın müttefik devletlerinin zor durumdaki Ruslara yardım götürmek için Çanakkale boğazından geçmek istemelerinden kaynaklanmıştır.Yoksa bugun laf arasında karıştırılıp memleketimize saldıran düşmana geçit vermedik safsatası değildir.Bu savaşta  Osmanlı ordularına kumanda eden bilindiği gibi Enver paşa yada ittihatçılar değil , Alman General Lımon san vanders’tir.
Ama malumdur ki , Almanların yenilmesi ile bizlerde yenilmiş sayılarak , Mondros Ateşkes Anlaşması imzalanmak zorunda kaldık.
Anlayacağınız , geçirtmeyiz diye bir sürü şehit verdğimiz bir savaştan 2 yıl sonra İngiliz donanması başta olmak üzere İstanbul boğazına demirlemişler ve İstanbul Ateşkesteki bir maddeye istinaden İşgal edilmiştir.
O dönemde toplanan son Osmanlı mebuslar meclisi , ingilizlerin işgalinden basılarak , sonra milletvekilleri ( mebuslar ) tutuklanarak malta adasına sürülmüşlerdir.
Daha sonra Ankara’daki tesis edilecek meclise İstanbul’dan gelen son Osmanlı mebusan meclisinin milletvekillerinden müteşekkil meclis oluşturulmuştur.
Ankara’daki açılan Büyük Millet Meclisi bir nevi Osmanlı mebusan meclisinin devamıdır. Zaten meclisteki Mustafa kemal’in konuşması Halife Hakan Efendimiz diye son Osmanlı padişahı Sultan mehmed Vahideddin’ methü sena ederek başlar.
Aslında İngilizlerin İstanbul’u işgal etmelerinin tek nedeni , Halifeyi baskı altında tutarak , orta doğuyu mevcut petrol potansiyeline göre kendi aralarında paylaşmalarıdır.
Malumunuzdur ki , Hilafet makamı o dönemde manevi bir önder  olmaktan ziyade , siyasi otorite olarak bulunmaktaydı.
Böyle bir otoriteyi elinde tutan güç ,istediği zaman batılıların elinde sömürge olarak bulunan Müslüman memleketlerde bir tehdit oluşturmaktaydı.
Bu paylaşım bittikten sonrada, Tek bir kurşun atılmadan İngilizler istanbuldan çıkıp memleketlerine dönmüşlerdir.İngilizlerin istanbul’ terk etmelerinden 4 gün sonrada Refet ( Bele ) paşa istanbula düzenli orduyla girerek istanbulu teslim almıştır.
Aynı İngiltere Lozan anlaşması imzalandıktan sonra ,Lozanda delegesi olduğu halde anlaşmada taraf bulunduğu halde , bu anlaşmayı parlemento olarak hemen kabul etmemiş , ne zamanki Ankara’nın Halifeliğin ilgasıyla ( kaldırılması ) ilgili kanunu geçirince 3 gün sonra Lozan anlaşmasını parlemento olarak kabul ettiklerini ilan etmişlerdir.
Dünyada İngilizlerin üzerinde Türk ve Müslüman düşmanı olan ikinci bir ne millet , nede devlet vardır.
İngilizlerin Osmanlı’ya yaptıklarını öğrenmek isteyen ajan Humper’in ve Ajan lawrence’nin yaptıklarını anlatan , merhum büyük mütefekkir ve İslam alimi Hüseyin Hilmi IŞIK Rahmetullahi aleyh’in kaleme aldığı İNGİLİZ CASUSUNUN İTİRAFLARI adlı kitabını , HAKİKAT KİTABEVİ yayınlarından bulabilirler.
Tarihimizi doğru bilmek ,doğru araştırmak ve okumak elbetteki her kişinin doğal hakkıdır. Yalan yanlış öğretilerimizde ısrarcı olmak ancak kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir. Milletler geleceğini şekillendirirken , geçmişinin değerlendirmesini yaparak bu şekillendirmeyi yaparlar …
Vesselam

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji