YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
TMO Müdürü Topuksuz’dan İl müftüsüne ziyaret

TMO Müdürü Topuksuz’dan İl müftüsüne ziyaret

Toprak Mahsuller Ofisi Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, İl Müftüsü Ahmet Paçanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
20072014tmoekmekİl Müftüsü Ahmet Paçanoğlu’nu makamında ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)Yerköy Şube Müdürü Cefer Topuksuz, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın sonuçlarını vermeye başladığını belirtti.
Türkiye’de ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınması amacıyla 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan ve TMO koordinatörlüğünde “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın yürütüldüğünü kaydeden Topuksuz, Yozgat il ve ilçelerde camilerde bulunan imamlar ve müezzinler tarafında ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşların bilgilendiğini söyledi.
Ekmeğin, tüm dünyada temel besin kaynaklarından biri olduğunu, toplumda da kutsal bir değer ifade ettiğini, sofraların baş tacı olduğunu belirten Topuksuz, “Yozgat İl Müftümüz Ahmet Paçanoğlu, Ramazan ayının başından itibaren Kuran Kurslarında, dini toplantılarda ve cami vaazlarında sürekli ekmek israfını önleme kampanyası hakkında çeşitli bilgilendirme yapmıştır. Müftümüz bu tutumu ile bizlere ekmek israfını önleme kampanyasında büyük destek vermiştir. Bizler Toprak Mahsuller Ofisi olarak misyonumuz gereği; çiftçinin ve köylünün buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle görebilmekte bu nedenle de ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü derinden hissetmekteyiz. İşte bu duyarlılıkla hareket ederek 2008 ve 2012 yıllarında yaptırdığımız araştırmalarda, ekmek israfının artış gösterdiği ve bu israfın ülke ekonomimize ciddi kayıplar verdiği tespit edilmiş ve bu soruna neşter vurulması için geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasının gerekliliği görülmüştür. Bu doğrultuda ülkemizde yaşanan ekmek israfının ve israfın neden olduğu ekonomik kayıpların önüne geçmek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla 17 Ocak 2013 tarihinde Sayın Başbakanımızın himayelerinde “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” başlatılmıştır. Araştırma sonuçlarının ortaya koyduğu gibi Kampanya ile; tüketimden sağlanan tasarruf ve çöpe atılmaktan kurtarılan ekmekler sayesinde ekonomimize önemli katkılar sağlanmıştır. Yapılan kampanya çalışmalarıyla günlük 1 milyon 50 bin adet, yıllık ise 384 milyon adet ekmek israf edilmekten kurtarılmış olup israfta yüzde 18′lik bir azalma sağlanmıştır. Araştırma sonuçlarından ayrıca kampanyayla ülkemize iki önemli kazanım sağlandığını tespit ettik. Birincisi 300 milyon TL değerinde ekmek çöpe atılmaktan kurtarılmıştır. İkincisi ise kampanyanın etkisiyle halkımızın ekmeği ihtiyaçları kadar satın alarak kontrollü tüketmeleriyle beraber ekmek tüketimindeki azalışla 2,5 milyar TL tasarruf sağlanmıştır

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji